marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Un român din Spania s-a întors în țară deși știa că este infectat cu coronavirus. 60 de persoane în pericol de contaminare

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 17 martie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un român diagnosticat cu coronavirus s-a îmbarcat în avion la Madrid şi a zburat spre România, fără să țină seama de recomandările autorităţilor spaniole de a se izola timp de 14 zile. În acelaşi avion cu el au mai călătorit alte 60 de persoane, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică citat de Agerpres.

În timpul zborului, cetăţeanul infectat a prezentat simptome specifice şi a fost preluat de la aeroport de personalul DSP şi dus la Matei Balş cu izoleta. „În cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, transmit autorităţile.

Persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. Bărbatul a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. „Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile”, au mai adăugat cei de la GCS.

Aeronava aparţine unui operator privat.