vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român „îmbogățit peste noapte în străinătate” a omorât într-un accident două femei și un copil

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 16 august 2019 Etichete: , , , , ,

Un șofer român pe nume Marcel Radu a distrus o întreagă familie la Văcăreni, în județul Tulcea, unde a intrat cu autoturismul BMW în curtea unei case unde a ucis  trei persoane: o tânără femeie însărcinată în vârstă de 27 de ani, pe fiul ei de 3 ani și pe bunica femeii, de 79 de ani. Mașina avea viteză excesivă, iar șoferul a pierdut controlul volanului. Despre el vecinii și cunoscuții au declarat: „Este cazul clasic al românului care s-a îmbogăţit rapid în străinătate prin cine ştie ce căi ilegale şi când venea acasă se dădea mare cu banii pe care îi are.“

Marcel Radu are 39 de ani și este domiciliat în localitatea tulceană Luncaviţa. Duminică, 11 august, în timp ce conducea un autoturism BMW M6 pe DE 87, la ieşirea din comuna Văcăreni, din cauza vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în curtea unei locuinţe unde a accidentat mortal mai mulţi oameni. Accidentul a fost transmis live pe Facebook, de către unul dintre pasagerii mașinii. Șoferul a fugit de la locul accidentului și a fost găsit de polițiști pe raza localității Luncavița. La testul făcut cu aparatul etilotest, conducătorul auto care a provocat cumplitul accident avea o concentrație de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

- Continuarea după publicitate -

Marcel Radu lucra în străinătate, în domeniul construcțiilor. Când se întorcea acasă, foarte rar, îşi exaspera vecinii cu petrecerile cu manele pe care le ţinea până noaptea târziu. Oamenii s-au plâns la Poliţie şi la Primărie şi vizitat de autorităţi, tânărul obişnuia să dea muzica mai încet, însă ridica din nou volumul când plecau polițiștii.

„Este un manelist. Este cazul clasic al românului care s-a îmbogăţit rapid în străinătate prin cine ştie ce căi ilegale şi, când venea acasă, se dădea mare cu banii pe care îi are“, spun vecinii și localnicii din sat. Aceștia se întreabă dacă nu cumva Radu ducea fete „la produs” de s-a îmbogățit atât de repede sau a umblat cu furatul prin țările pe unde a fost plecat.

Audiat de oamenii legii din Tulcea cu privire la cauzele producerii accidentului care s-a soldat cu moartea a trei oameni, Marcel Radu le-a spus anchetatorilor că a făcut-o din teribilism şi că era mândru de maşină, un BMW argintiu, care însă a luat foc în urma impactului. Bărbatul a spus că îi pare rău de faptul că din cauza lui au murit trei oameni, adăugând că a fugit de la locul tragediei pentru că s-a speriat.

- Continuarea după publicitate -

Mai jos, video în direct pe Facebook din momentul în care s-a produs accidentul: