sâmbătă, 10 iunie 2023
Informația fără granițe


Un român în vârstă de 111 ani este al treilea cel mai bătrân bărbat din lume

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - miercuri, 19 februarie 2020

Al treilea cel mai bătrân bărbat din lume este un român din București care a ajuns la respectabila vârstă de 111 ani și 3 luni. Dumitru Comănescu a fost inginer agronom și și-a petrecut o mare parte a vieții în mijlocul naturii, scrie Mediafax.

Dumitru Comănescu a fost recunoscut oficial de Guinness World Records ca fiind al treilea cel mai bătrân bărbat din lume și în același timp, a fost declarat oficial de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

În clasamentul publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG),  cel mai vârstnic bărbat din lume este un japonez care a ajuns la venerabila vârstă de 113 de ani, iar pe locul al doilea se află Robert Weighton, 112 ani, din Marea Britanie.

Foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Dumitru Comănescu s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. El spune că secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea.

DISTRIBUIE