vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român în vârstă de 111 ani este al treilea cel mai bătrân bărbat din lume

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - miercuri, 19 februarie 2020

Al treilea cel mai bătrân bărbat din lume este un român din București care a ajuns la respectabila vârstă de 111 ani și 3 luni. Dumitru Comănescu a fost inginer agronom și și-a petrecut o mare parte a vieții în mijlocul naturii, scrie Mediafax.

Dumitru Comănescu a fost recunoscut oficial de Guinness World Records ca fiind al treilea cel mai bătrân bărbat din lume și în același timp, a fost declarat oficial de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul MAI „cel mai vârstnic cetăţean român al Municipiului Bucureşti”.

- Continuarea după publicitate -

În clasamentul publicat recent de The Gerontology Research Group (GRG),  cel mai vârstnic bărbat din lume este un japonez care a ajuns la venerabila vârstă de 113 de ani, iar pe locul al doilea se află Robert Weighton, 112 ani, din Marea Britanie.

Foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București

Dumitru Comănescu s-a născut la Proviţa de Jos, comuna Drăgăneasa, în judeţul Prahova. El spune că secretul longevităţii sale a fost şi este dragostea pe care i-o oferă familia, fiii, cei trei nepoţi şi doi strănepoţi. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai valoroşi matematicieni ai tuturor timpurilor, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în domeniul cercetării plantelor. A absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat efectiv timp de 70 ani: în anul 2003 făcea ultima expertiză fitopatolgică. La vârsta de 86 de ani a participat la un concurs pentru experţi agricoli, unde s-a clasat al cincilea, prelungindu-şi activitatea.

- Continuarea după publicitate -

Patru români plecați la muncă în străinătate, dispăruți fără urmă