vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român „periculos”, căutat de 18 ani de poliția italiană, a fost găsit și arestat în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 14 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Un român căutat de 18 ani de Poliția din Italia, Marius D., a fost găsit și arestat pe teritoriul țării noastre. Bărbatul a fost condamnat de justiția italiană și are de executat pedepse care cumulează 11 ani de închisoare pentru exploatare și instigare la prostituție (inclusiv cea minorilă) și imigrație clandestină.

Un „fugar periculos” îl definește presa italiană pe infractorul român care a reușit timp de 18 ani să se sustragă răspunderii penale. Conform Osservatore Italia, bărbatul, acum în vârstă de 50 de ani, era căutat din anul 2002 pentru infracțiuni comise în Italia, în zona orașului Modena din regiunea Emilia-Romagna. Operațiunea „Șatra”, coordonată de poliția italiană locală, a scos atunci la iveală o rețea de exploatare a prostituției în fruntea căreia se afla românul respectiv împreună cu fratele său, care este în continuare dat dispărut.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul, împreună cu alți 19 complici, a adus în Italia aproximativ douăzeci de fete românce, unele dintre ele minore, pe care le-a obligat apoi să se prostitueze. Când rețeaua a fost desconspirată și destructurată de autoritățile italiene, cei doi frați români, care erau practic șefii rețelei, s-au făcut nevăzuți.

După ce a reușit pentru timp îndelungat să se ascundă și să se sustragă răspunderii penale, unul dintre frați a fost arestat în România, pe data de 9 septembrie și transportat apoi în Italia, la închisoarea din Varese, unde își va executa pedeapsa. Fratele său, care se face vonovat de aceleași fapte, continuă să fie căutat de poliție.