miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Un român plecat la cules sparanghel a murit în Germania infectat cu noul coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 16 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Un cetăţean român infectat cu noul coronavirus a murit, sâmbătă, în Germania, în regiunea Baden-Wurttemberg, unde era lucrător sezonier, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe. Confirmarea faptului că era infectat cu noul coronavirus a venit miercuri.

MAE menţionează că cetăţeanul român se afla în Germania din martie și era lucrător sezonier.

Reprezentanţii Consulatului General la Stuttgart sunt în legătură cu membrii familiei cetăţeanului român decedat şi acordă asistenţă, inclusiv pentru demersurile de repatriere a trupului neînsufleţit, în limita competenţelor legale şi cu respectarea legislaţiei statului de reşedinţă, se mai arată în comunicatul MAE.

Avem toate motivele să credem că este vorba despre suceveanul Nicolae Bahan, decedat sâmbătă, 11 aprilie, dar MAE nu a comunicat numele muncitorului român.

Nicolae Bahan avea 54 de ani, era originar din Solca, județul Suceava și a plecat împreună cu soția în Germania, în urmă cu aproape o lună de zile. Cei doi lucrau la o fermă situată la circa 40 km de Freiburg, la cules sparanghel.

Silvia Bahan, soția bărbatului, a declarat că așteapta ca medicii legiști germani să-i spună concluziile în ceea ce privește decesul.

- Continuarea după publicitate -

Nicolae Bahan, decedat în Germania sâmbătă, 11 aprilie

DISTRIBUIE