miercuri, 29 martie 2023
Informația fără granițe


Un român și-a pierdut fiica într-o parcare din Austria după ce a fost la toaletă. Credea că fata doarme pe bancheta din spate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 20 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Un cetățean român și-a uitat fiica în vârstă de 13 ani într-o parcare situată pe o autostradă din Austria după ce a fost la toaletă și, între timp, fiica lui s-a îndepărtat de mașină. Întors de la toaletă, conaționalul nostru a pornit din nou la drum, convins fiind că fata dormea pe bancheta din spate.

Potrivit publicației austriece Kronen Zeitung, poliția rutieră din localitatea Wels (Austria Superioară) a fost solicitată în jurul orei 9:40 din această dimineață de joi, 20 august 2020, pentru a interveni într-o parcare de pe autostrada A8, în dreptul localităii Kematen am Innbach, unde se afla o minoră uitată acolo de tatăl ei. Odată ajunși în parcarea respectivă, ofițerii austrieci au găsit o tânără de 13 ani, de cetățenie română, care se pare că a rămas în parcare după ce tatăl ei a plecat cu mașina fără să-și dea seama că aceasta coborâse din ea.

Bărbatul român oprise în parcarea respectivă pentru a folosi toaleta, iar fiica lui a coborât între timp din mașină și s-a îndepărtat de ea. Când tatăl minorei s-a întors la mașina, a pornit imediat la drum crezând că fiica lui doarme pe bancheta din spate. Fata se pare că nu avea un telefon la ea și nu știa nici numărul de telefon al tatălui.

Polițiștii interveniți la fața locului au preluat adolescenta româncă în grija lor și au intrat în contact cu polițiștii de frontieră din Passau, precum și cu autoritățile române, reușind astfel să dea de bunicul minorei care le-a transmis polițiștilor austrieci numărul de telefon al tatălui. Contactat de forțele de ordine, bărbatul român a spus că și-a dat seama că fata nu mai era în mașină abia la o oră după ce a plecat din parcarea respectivă, dar când s-a întors să o ia, nu mai era acolo și a luat la rând toate parcările de pe autostradă pentru a găsi-o din nou.

Abia în jurul orei 13:40, relatează alte surse locale, tatăl român a reușit să-și recupereze fiica rămasă în grija polițiștilor austrieci, cotinuându-și apoi drumul.

Te-ar mai putea interesa: