luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Un român şi-a pus capăt zilelor după ce familia sa a plecat în străinătate. Trupul neînsufleţit a fost găsit în podul casei

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 3 iulie 2019 Etichete: , , , , ,

Emigrația românească din ultimele decenii a avut și are în continuare consecințe nefaste asupra psihicului unora dintre cei plecați, dar și a rudelor rămase acasă. Părinți, fii, surori, frați, se trezesc deodată singuri și se simt abandonați, fără familie, fără cei dragi aproape. Pentru unii e prea greu de suportat și aleg soluția cea mai tragică, așa cum a procedat recent un bărbat în vârstă de 43 de ani din județul Botoșani care s-a spânzurat în podul casei. Plecarea soției și a copiilor în străinătate i-a provocat o tristețe imensă, care în cele din urmă l-a copleșit.

Era originar din comuna Păltiniș, iar trupul i-a fost descoperit de către vecini abia după două zile de la sinucidere, scrie Adevărul. După o depresie profundă cauzată de plecarea soției și a uneia dintre fiice în Anglia, românul nostru a considerat că viața sa este inutilă și s-a spânzurat în podul casei. Mai avea un copil care locuia la bunici, în orașul Ștefănești, dar nici acesta nu a fost un motiv suficient pentru a-l opri din acțiunea sa.

- Continuarea după publicitate -

Singurătatea, tristețea, depresia, au pus stăpânire pe mintea lui și la două zile de când dispăruse, vecinii l-au găsit atârnând în ștreang.