duminică, 7 iulie 2024
Informația fără granițe


Un român spală în Anglia mașinile regelui Charles: „M-am trezit într-o zi cu un telefon de la oamenii lui”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - duminică, 7 iulie 2024 Etichete: , , , , ,

Român stabilit în Anglia reușește să își clădească o afacere de succes spălând automobile pentru celebrități, inclusiv pentru Regele Charles, informează Anunțul UK.

Eugen Tudose, originar din Tecuci, România, a povestit că a plecat în Anglia acum șapte ani, având doar 100 de lire în buzunar.

În primele două săptămâni, a supraviețuit cheltuind aproximativ două lire pe zi și dormind pe scaunele din autogara Victoria Coach Station din Londra. Motivul migrației sale a fost lipsa de perspective economice adecvate în România.

Eugen Tudose. Sursa foto: Anunțul UK

După sosirea în Marea Britanie, Eugen și-a găsit rapid un loc de muncă la compania Jaguar Land Rover, unde a lucrat timp de patru ani spălând mașini.

Experiența dobândită aici l-a motivat să își deschidă propria afacere de spălătorie auto mobilă, o decizie stimulată de calitatea slabă a serviciilor existente pe piața britanică.

„Am început afacerea oferind servicii de spălătorie la domiciliul clienților. După un an, am reușit să îmi creez o bază de clienți și să semnez mai multe contracte”, a declarat Eugen pentru publicația Anuntul UK.

Prin munca sa, a reușit să atragă atenția unor nume sonore, inclusiv campionul mondial de box, Chris Eubank, cu care a fost menționat într-un articol dintr-o publicație de la Coventry în 2022.

Culmea succesului său a fost atinsă când a primit un apel de la reprezentanții Regelui Charles.

„Cum am ajuns să spăl mașinile regelui? Regele cu siguranță nu știe că eu sunt cel care îi spală mașinile… M-am trezit într-o zi cu un telefon de la oamenii lui, după care am mers la unul dintre palatele lui și am semnat un contract cu anumite clauze de confidențialitate”, povestește Eugen.

Acesta subliniază profesionalismul său indiferent de proprietarul vehiculului: „Când spăl o mașină, nu contează că e a Regelui sau a altcuiva”.

Stabilit acum în West Midlands, Eugen Tudose nu se gândește să se întoarcă în România prea curând:

„După ani de muncă, m-am stabilit aici, mi-am cumpărat casa mea în West Midlands și nu mă gândesc să mă retrag curând în România pentru că știu de unde am plecat…”, concluzionează el.

Acest exemplu de determinare și succes subliniază potențialul imigranților de a se integra și prospera în societățile gazdă, aducând contribuții valoroase la economia locală.