marți, 9 iulie 2024
Informația fără granițe


Un șofer român din Austria a intrat cu camionul într-o biserică. Gestul bărbatului a fost unul de răzbunare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 9 iulie 2024 Etichete: , , , , , ,

Un șofer român în vârstă de 32 de ani a intrat în seara zilei de luni cu un camion de 12 tone într-o biserică penticostală din Brunn am Gebirge, în districtul Mödling din Austria.

Biserica penticostală și camionul condus de șoferul român. Sursă foto: orf.at.

Potrivit unor surse din poliție, citate de orf.at, fapta a fost una intenționată, având la bază motive religioase. Înainte de acest incident, bărbatul ar fi rănit și un pieton.

Românul, care locuiește în Austria din 2020, a intrat în biserică în marșarier, distrugând fațada, geamurile și ușile clădirii.

Biserica penticostală în care șoferul român a intrat cu camionul. Sursă foto: orf.at.

Conform autorităților, biserica este acum în pericol de prăbușire. La momentul incidentului, în jurul orei 16:45, trei persoane, inclusiv pastorul, se aflau în clădire. Din fericire, niciuna dintre ele nu a fost rănită.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Johann Baumschlager, a declarat că bărbatul și-a recunoscut faptele în timpul primei interogări.

El a motivat atacul prin faptul că biserica i-ar fi distrus viața. Cu aproximativ două săptămâni înainte, același bărbat a rupt o Biblie în biserică, afirmând atunci că biserica i-a ruinat viața.

După incident, românul, rezident în Viena, s-a predat fără a opune rezistență și a fost arestat.

În prezent, el este interogat de poliție. Inițial, cazul a fost preluat de departamentul de omucideri al Poliției Criminale Regionale, dar datorită contextului religios, investigația a fost preluată de Oficiul pentru Protecția Constituției și Combaterea Extremismului (LSE).

Înainte de atacul asupra bisericii, bărbatul a fost implicat în mai multe accidente. Pe drumul de la Viena la Brunn am Gebirge, el a accidentat o femeie pieton în Perchtoldsdorf, care a suferit răni ușoare.

De asemenea, ar fi fost implicat și într-un accident cu un alt șofer.