duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Un tânăr român din Spania a murit înecat într-un lac. Victima avea numai 25 de ani

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 3 august 2020 Etichete: , ,

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 17:45 de vineri, 31 iulie, când mai multe persoane de cetățenie română au alertat autoritățile locale din Aretxabaleta, comunitatea autonomă Țara Bascilor din Spania, despre dispariția unui tânăr în apele lacului Urkulu. La fața locului au intervenit polițiștii, o ambulanță și o echipă de scafandri, dar trupul conaționalului nostru a fost scos din lac în cele din urmă fără viață.

Potrivit publicației spaniole El Correo, tânărul decedat era un cetățean român în vârstă de numai 25 de ani, dar care era rezident în localitatea Bizkaia din Spania. În cursul zilei de vineri, conaționalul nostru, împreună cu mai mulți prieteni români, s-au deplasat la lacul Urkulu pentru a petrece câteva ore de relaxare și pentru a se răcori. La un moment dat, însă, tânărul român a intrat în apă pentru a se scălda și a dispărut fără urmă. Doi prieteni de-ai săi au încercat să-l caute, dar când au văzut că nu reușesc să-l găsească, au alertat autoritățile.

La fața locului au sosit în scurt timp atât polițiștii și paramedicii, cât și o echipă de scafandri din Ertzaintza care a reușit să găsească trupul tânărului român în apă și să-l scoată pe uscat. Personalul medical a încercat apoi să resusciteze victima, dar în cele din urmă un medic a fost nevoit să constate decesul.