sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Ungaria: persoanele care vin din România vor fi obligate să stea în carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România În evidență Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 12 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

UPDATE: cu privire la tranzit, autoritățile ungare au precizat că acesta este permis, în următoarele condiții:

  • durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;
  • persoanele să nu prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19, să poată demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă.

Ungaria impune noi restricţii la graniţă, românii vor fi obligaţi să intre în carantină la sosirea în această ţară, scrie Agerpres.

Ungaria a stabilit noi restricţii cu privire la trecerea frontierelor începând de miercuri, 15 iulie

România este „zonă galbenă”, în contextul pandemiei de COVID-19. Persoanele care vin din România vor fi obligate să stea în carantină la intrarea în Ungaria, iar noile măsuri vor intra în vigoare începând de miercuri, 15 iulie.

Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban a anunţat că, începând de miercuri, cetăţenii care intră în Ungaria din statele aflate în zonele de risc „galbene” vor fi plasate obligatoriu în carantină. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, în categoria „galbenă” se înscriu în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia şi România. Tot aici intră şi Marea Britanie.

Persoanele în cauză vor fi supuse unor controale medicale la graniţă. Condiţia pentru a ieşi din carantină va fi efectuarea a două teste pentru depistarea coronavirusului la un interval de 48 de ore, ambele negative.

- Continuarea după publicitate -

Intrarea cetăţenilor străini venind din ţări din „zona roşie” va fi interzisă.

Din categoria „roşie” fac parte în acest moment Albania, Bosnia-Herţegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Ucraina.

DISTRIBUIE