luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ungaria: trafic restricționat pentru TIR-uri timp de 24 de ore

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Informații utile Știri - luni, 19 august 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Începând cu ora 23:00 din seara zilei de luni, 19 august 2019 și până la ora 23:00 de marți, 20 august 2019, circulația tuturor vehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată pe teritoriul Ungariei, anunță Poliția de Frontieră Română.

Potrivit sursei citate, măsura vine ca urmare a faptului că data de 20 august este declarată sărbătoare națională în Ungaria, deci nelucrătoare. Cu toate acestea, restricțiile nu se aplică mijloacelor care transportă mărfuri periculoase, animale vii, produse alimentare perisabile sau care sunt supuse unui anumit regim de temperatură.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, se precizează că traficul de călători și autoturisme se va desfășura în condiții normale. Totodată, autoritățile de frontieră din cele două țări vor fi în contact în permanență pentru stabilirea unor măsuri comune care să ajute la desfășurarea circulației în condiții optime la frontiera cu Ungaria odată cu ridicarea restricției pentru automarfare.

Ce recomandă Poliția de Frontieră șoferilor de TIR:

„La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt”, scrie în comunicatul PFR.

- Continuarea după publicitate -

Instituția recomandă, de asemenea, consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă aici, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.