duminică, 28 mai 2023
Informația fără granițe


Vehicule căutate de poliție în Franţa şi Italia descoperite la frontiera României cu intenția de a fi introduse în țară

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 23 noiembrie 2020 Etichete: , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare au descoperit şi indisponibilizat două autovehicule, în valoare totală de 115.300 lei, căutate de autorităţile din Franţa, respectiv Italia.

Autoutilitară furată din Franța

Autoutilitară furată din Franța. Foto: Poliția de Frontieră

Sâmbătă, 21 noiembrie, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean francez în vârstă de 38 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Fiat Ducato, înmatriculată în Franţa.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina în cauză figurează în bazele de date Interpol ca fiind furată, alertă introdusă de autorităţile din Franţa.

Autoturism căutat în Italia pentru confiscare

Autoturism căutat în Italia pentru confiscare. Foto: Poliția de Frontieră

Duminică, 22 noiembrie, în jurul orei 15.00, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român T.D., în vârstă de 42 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea un autoturism cu care tracta o remorcă pe care transporta un autoturism marca Mitsubishi Kaot.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul de pe platformă figurează în bazele de date cu menţiunea bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 108.000 de lei, precum şi autoturismul Mitsubishi în valoare de 7.300 de lei au fost indisponibilizate la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

DISTRIBUIE