marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Viața în străinătate a unui mare campion român la box. Pas cu pas spre un nou vis

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 19 septembrie 2023 Etichete: , , , , ,

Dificultățile din România pot adesea determina pe unii dintre cei mai talentați să își caute norocul în alte părți ale lumii.

Acesta a fost și cazul lui Leonard Doroftei, fostul campion român la box, la categoria semi-ușoară (61,9 kg) între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003, care a decis să se mute în Canada și să înceapă viața de la zero.

Leonard Doroftei

Decizia nu a fost una ușoară, mai ales că în inima lui rămâne o dragoste profundă pentru România.

De ce Canada?

Motivația lui Doroftei de a se muta peste ocean a fost dezamăgirea și sentimentul de umilință pe care l-a resimțit din partea autorităților române.

Deși nu a cerut niciodată sprijin financiar, a fost văzut de unii ca „un cerșetor”. În ciuda acestor experiențe neplăcute, campionul afirmă că nu și-ar mai părăsi țara definitiv, dacă ar alege să se întoarcă.

- Continuarea după publicitate -

În Canada, este consolat de prezența altor români, ceea ce îl face să simtă mai puțin dorul de casă. Așa cum a declarat pentru as.ro, comunitatea românească îl ajută să își păstreze legătura cu rădăcinile.

Pas cu pas spre un nou vis

În noua sa patrie adoptivă, Doroftei și-a reluat pasiunea pentru box, oferind lecții atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori în propria lui sală.

Pe pagina sa de Facebook a împărtășit fotografii în care lucrează la construirea unei noi săli de box. Cu mâna pe târnăcop sau burghiu, Leonard Doroftei demonstrează că munca grea nu îl sperie și este gata să își construiască visul, pas cu pas.

- Continuarea după publicitate -

Familia Doroftei în Canada

Nu doar Leonard a reușit să se adapteze și să își găsească drumul în Canada. Cei trei copii ai săi au avut și ei realizări notabile. Fiul cel mare, Adrian, a reușit să aibă succes în domeniul imobiliar, iar Alex se pregătește să devină inginer. Fiica campionului, Vanesa, își dorește să urmeze o carieră în medicină.

Adrian Doroftei, în special, pare să fi adoptat același spirit antreprenorial ca și tatăl său. După ce a lucrat pentru o companie importantă în Canada, a decis să își deschidă propria afacere. Succesul său a reprezentat, probabil, un exemplu și o sursă de inspirație pentru restul familiei, care l-a urmat în Canada în 2019.

În ciuda dificultăților și a distanței de România, Leonard Doroftei și familia sa sunt exemple vii că talentul, munca și determinarea pot conduce la succes, indiferent de circumstanțe.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE