duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Doi români și doi cetățeni germani au murit în Germania într-un cumplit accident pe autostradă

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 19 noiembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Doi români au murit într-un accident cumplit petrecut lângă München, la ieșirea de pe autostradă în direcția Hohenbrunn. În total, patru oameni au murit. Cetățenii români aveau 32 și respectiv 50 de ani. La volanul celeilalte mașini se afla un bărbat de 34 de ani din Gütersloh și unul de 43 de ani din districtul Soest.

Accidentul a avut loc marţi seara, pe A99, şoseaua de centură din jurul orașului Munchen, relatează publicaţia Münchner Merkur. Poliţiştii germani au anunţat miercuri că au reuşit să stabilească identitatea victimelor, precum şi modul în care s-a produs accidentul în care au murit patru oameni. Este vorba despre patru bărbați, câte doi în fiecare mașină implicată în tragicul accident.

Foto: Münchner Merkur

Cel care a provocat accidentul a fost tânărul român de 32 de ani care conducea un VW Sharan și a intrat pe contrasens, unde s-a izbit frontal cu un Audi în care se aflau doi cetățeni germani.

Atât românii, cât și cetățenii germani au murit pe loc în urma impactului puternic.

Poliţiştii germani au anunţat că nu există indicii potrivit cărora vreunul dintre şoferi ar fi consumat alcool sau droguri, dar acest lucru va fi stabilit cu exactitate în urma autopsiilor.

Doi români morți în Germania într-un cumplit accident pe autostradă. Foto: Münchner Merkur

Deocamdată, anchetatorii nu au stabilit de ce românul a condus pe contrasens pe autostradă, însă mai mulţi şoferi au semnalat marţi seara prezenţa acestuia pe sensul greşit. La câteva minute după primele apeluri, poliţia a fost alertată că un accident grav a avut loc în apropiere de ieşirea spre Hohenbrunn.

Foto: Münchner Merkur

Din cauza accidentului, autostrada a fost închisă pe sensul spre Salzburg aproape şapte ore, pentru a fi îndepărtate cele două maşini distruse.