luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Panică într-un aeroport după ce o femeie a pulverizat conținutul unui stingător de incendii în fața polițiștilor și altor angajați

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 20 ianuarie 2023

Jennifer Holder, o americancă de 27 de ani din Dayton (Ohio), a fost arestată marți, 17 ianuarie 2023, pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson din Atlanta (Georgia), după ce a agresat personalul de securitate și ofițerii de poliție chemați la fața locului, cărora le-a pulverizat în față conținutul unui stingător în timp ce încerca să deschidă uși securizate din incinta aeroportului.

Potrivit ziarului The Independent, era în jurul orei 21:30 când Holder a reacționat agresiv împotriva personalului de securitate al aeroportului, care a întrebat-o despre faptul că nu a plătit pentru aripioarele de pui comandate la o locație „Buffalo Wild Wings” din aeroport.

Într-un filmare a incidentului, Holder se ceartă cu angajații aeroportului, pretinzând că altcineva a plătit pentru masa ei. În cele din urmă, femeia ridică un stingător și pulverizează conținutul său în interiorul aeroportului aglomerat.

Clipul video prezintă călători care încearcă să scape de Holder și de norul de substanțe chimice pe care l-a împrăștiat. Holder a trecut prin porțile D9 și D7 mânuind stingătorul, pulverizându-l spre agenții de securitate din aeroport, înainte de a încerca să deschidă „ușile securizate”, potrivit raportului poliției.

Când polițiștii s-au apropiat, anchetatorii spun că Holder i-a stropit cu stingătorul. În cele din urmă, ea a fost arestată. Poliția subliniază că femeia a continuat „să se comporte agresiv, scuipând și lovind cu picioarele în ofițeri”.

Trei agenți de securitate și Holder au fost evaluați de EMS (Serviciile Medicale de Urgență) pentru disconfort respirator (datorat substanțelor chimice din extinctor) și răni minore, dar niciunul dintre ei nu a suferit răni grave.

Holder a fost dusă la închisoarea din Clayton County. Ea a fost acuzată de obstrucţionarea ofiţerilor, două capete de acuzare de agresiune simplă şi trei capete de acuzare de „simple battery” (o contravenție ale cărei consecințe pot include în statul Georgia detenție de până la un an și o amendă de până la 1.000 de dolari).

Acesta este cel mai recent eveniment alarmant din acest început haotic de an pentru aeroporturile din SUA. La începutul lunii ianuarie, două avioane pline cu pasageri aproape s-au ciocnit pe aeroportul John F. Kennedy (New York), iar în altă zi, toate zborurile din SUA au fost blocate după o întrerupere a sistemului computerizat al Administrației Federale a Aviației.