sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Inundațiile fac ravagii în unele localități din România, apa a ajuns aproape de acoperișul caselor

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 26 iunie 2020 Etichete: , , ,

Mai multe familii din județul Hunedoara au fost evacuate astăzi, 26 iunie, din calea apelor, după ce râul Jiu a ieșit din matcă în urma ploilor abundente. Totodată, DN 66A este inundat şi rupt în zona Câmpu lui Neag, informează Agerpres.

„În urma precipitaţiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant, depăşind cota de inundaţie. Cantitatea de precipitaţii care a căzut în timpul nopţii a fost de aproximativ 174 de litri pe metrul pătrat, în numai patru ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar.

Persoanele evacuate erau din Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate în cursul dimineţii de astăzi, oamenii fiind dirijaţi spre şcoala generală 2 din localitatea Bărbăteni, informează ISU Hunedoara. Alte două şcoli generale au fost pregătite între timp ca puncte de evacuare în localităţile Iscroni şi Aninoasa.

Prefectul Vasilică Potecă a declarat, la Digi 24, că „astfel de inundații nu s-au mai înregistrat niciodată în Valea Jiului”, acesta estimând că numărul persoanelor evacuate a ajuns la 600, iar cel al gospodăriilor afectate la 500.

Două înregistrări video, pe care le puteți viziona mai jos, arată cum apa ajunge în unele locul aproape de acoperișul caselor.

 

- Continuarea după publicitate -

DISTRIBUIE