luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Prințul Charles al Marii Britanii: „Le suntem profund recunoscători românilor din țara noastră”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 19 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Prințul Charles de Wales al Marii Britanii a transmis un mesaj emoționant pentru România și, în special, pentru cetățenii români rezidenți în țara sa. În mesajul video, care a fost înregistrat vineri, 17 aprilie, în reşedinţa sa din Scoţia, Prințul Charles a început prin a pronunța câteva cuvinte în limba română și, în încheiere, a transmis „Hristos a înviat” tot în limba noastră.

„Întrucât românii de pretutindeni sărbătoresc Paștele Ortodox, am vrut doar să știți cu toții cât de mult mă gândesc la voi în acest moment atât de sfânt din an”, spune la începutul mesajului său Prințul de Wales.

Prințul face apoi o precizare în legătură cu această perioadă de sărbătoare în care oamenii se adună la un loc, alături de cei dragi, pentru a se ruga și a întări credința și legăturile între ei și comunitatea de care aparțin. În acest context, Charles evidențiază cât de greu le este conaționalilor noștri din Marea Britanie să fie departe de persoanele iubite.

„Mulți români din Regatul Unit al Marii Britanii știu că au sperat să se întoarcă în România de Paște și să se fie alături de familiile lor și prietenii lor. În acest an însă, în mijlocul acestei pandemii teribile cu care ne confruntăm cu toții, nu este cu putință niciuna dintre căile obișnuite. Acesta este un lucru foarte greu pentru toți, știu, dar în mod special este greu pentru cei care sunt atât de departe de cei pe care-i iubesc.”

Apoi, Prințul de Wales a declarat că este conștient de rolul fundamental pe care-l au cetățenii români din Marea Britanie în depășirea acestei crize sanitare.

„În același timp știu și câți români din Regatul Unit joacă un rol indispensabil în sistemul nostru național de sănătate, în casele de odihnă și în alte roluri cheie în timp ce combatem această criză de sănătate publică fără precedent. Le suntem profund recunoscători și nici nu am cuvinte să spun cât de mult sunt apreciate, de noi toți, eforturile lor remarcabile.”

În final, Prințul Charles se arată nerăbdător să se întâlnească iar cu membrii comunității românești din Regatul Unit al Marii Britanii, precum și să aibă ocazia în curând să viziteze din nou România.

Vizualizați mesajul integral al Prințului Charles de Wales în video de mai jos:

DISTRIBUIE