fbpx
miercuri, 10 august 2022
Informația fără granițe


VIDEO | Șoferii de TIR blocați la Dover și-au pierdut răbdarea. Manifestări violente împotriva polițiștilor

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 23 decembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Conflicte între șoferi și polițiști s-au înregistrat azi, 23 decembrie, la Dover, unde mii de camioane așteaptă de câteva zeci de ore să intre în Franța. Camioanele, majoritatea din Europa continentală, sunt parcate în apropierea portului după ce Franța a impus un blocaj de acces pe timp de 48 de ore, în urma descoperirii unei noi tulpini a virusului Sars-cov-2 în sudul Angliei.

Șoferii, printre care sunt și câteva sute de români, obosiți și rămași fără provizii, au reacționat furioși împotriva forțelor de ordine. Ei au încercat să rupă cordoanele de polițiști după ce s-a anunțat că va dura câteva zile pentru a li se face testul covid la toți, scrie Daily Mail. Șoferii au scandat, de asemenea, împotriva guvernului britanic și al celui francez: „Deschideți granița!”, „Vrem doar să mergem acasă!” și „F *** you, Boris!”

Tensiunile au izbucnit și la Aeroportul din Manston, unde șoferii camioanelor au organizat un protest, au spart gardurile de protecție și au blocat drumurile locale.

- Continuarea articolului după publicitate -

Transportatorilor prezenți la granița dintre Marea Britanie și Franța li se vor face teste Covid-19 rapide

Premierul Boris Johnson și președintele Emmanuel Macron au convenit aseară un acord pentru a permite șoferilor de camioane să intre în Franța cu un test de coronavirus  negativ, după două zile de blocaj haotic, în urma temerilor președintelui francez cu privire la noua tulpină extrem de contagioasă de Covid-19 descoperită în Marea Britanie. Șoferilor li se va efectua un test rapid, de 30 de minute, dar având în vedere numărul mare de persoane care vor trebui testate operațiunea va putea dura până la câteva zile.

Autoritățile franceze au redeschis granița cu Marea Britanie începând de miercuri, 23 decembrie 2020

Granița a fost redeschisă numai pentru cetățenii francezi, persoanele care locuiesc în Franța, cetățenii UE și persoanele care se deplasează din motive întemeiate, conform unui comunicat de presă transmis redacției noastre de către Ministerul Afacerilor Externe.

- Continuarea articolului după publicitate -

Persoanele din categoriile sus-menționate au obligația de a prezenta un test negativ pentru infecția cu COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării. Toți călătorii au obligația de a prezenta companiei aeriene, maritime sau feroviare un document eliberat de un laborator medical care să ateste rezultatul negativ al testului pentru COVID-19. Sunt acceptate atât testele PCR, cât și cele antigen care sunt sensibile la noua tulpină a coronavirusului, se mai arată în comunicatul celor de la MAE.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi