duminică, 23 iunie 2024
Informația fără granițe


VIDEO | Un român împușcat mortal în Spania și fratele său grav rănit. Criminalii sunt căutați de forțele de ordine

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Informații utile Știri - vineri, 14 iunie 2024 Etichete: , , , , , ,

Un român a murit și un altul a fost grav rănit într-un schimb de focuri înregistrat în jurul orei 13:00 de joi, 13 iunie 2024, în Poligonul Industrial din Riudellots de la Selva, în localitatea Girona din Spania (comunitatea auonomă Catalonia), într-o aparentă confruntare între două bande rivale.

Anchetatorii la locul tragediei. Sursă foto: diarridetarragona.com.

Potrivit timponline.ro, victimele sunt doi frați din comuna Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud și se numesc Emil Bodiu (34 de ani) și Gică Bodiu.

Mossos d’Esquadra (forțele de ordine din Catalonia) au fost alertați despre conflictul care avea loc pe Avenida Mas Vilà din acest municipiu, cu puțin peste 2.000 de locuitori, situat în apropierea capitalei provinciei Girona.

La sosirea la fața locului, au găsit o persoană grav rănită de focuri de armă, care a decedat ulterior, și o alta cu o lovitură la cap, informează Diari de Tarragona.

Bărbatul decedat este Emil Bodiu, în timp ce cel rănit este fratele său, Gică, care primește îngrijiri medicale la Spitalul Josep Trueta din Girona, fiind într-o stare „mai puțin gravă” și în curs de evaluare.

Mossos d’Esquadra investighează un grup de persoane de origine nord-africană, care se pare că s-au bătut cu câțiva muncitori ai unui service auto situat pe Avenida Mas Vilà, unde lucrează mai multe persoane de origine română.

Românul decedat și fratele său rănit, de altfel, erau angajați ai acestui service.

Primele investigații arată că cele două grupuri rivale s-au confruntat cu bare de fier într-o luptă atât de violentă încât muncitorii din atelierele vecine au venit să vadă ce se întâmplă.

În timpul confruntării, unul sau mai mulți membri ai grupului de nord-africani au folosit arme de foc, trăgând cel puțin trei focuri, care au dus la moartea muncitorului de origine română.

Criminalii au fugit de la locul incidentului în două mașini marca Volkswagen Golf, cu numere de înmatriculare franceze. Prima mașină, de culoare neagră, a plecat imediat, în timp ce a doua, de culoare gri, avea geamul pasagerului spart și parbrizul crăpat de la un foc tras din interiorul vehiculului, pentru a alunga angajații atelierului care atacau.

Agenții Diviziei de Investigații Criminale (DIC) din Mossos de Girona, care au preluat cazul, s-au deplasat la fața locului pentru a colecta amprente, indicii și declarații ale eventualilor martori, pentru a elucida ceea ce s-a întâmplat și a-i prinde pe autorii schimbului de focuri.

În jurul orei 18:00, s-a procedat la ridicarea cadavrului, iar trupul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Girona pentru efectuarea autopsiei.

Cazul a fost preluat de Judecătoria de Instrucție din Santa Coloma de Farners.