vineri, 23 februarie 2024
Informația fără granițe


Videoclipul unui moldovean din străinătate a devenit viral pe Facebook: „Pentru cei care duc dorul de casă, familie și de plaiul natal”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 4 septembrie 2021 Etichete: , , , , ,

Videoclipul amatorial al unui moldovean care trăiește și muncește la Dublin, în Irlanda, a devenit viral pe Facebook având mii de like-uri și de distribuiri. Tânărul se numește Gheorghe Gavrilița, are 26 de ani și lucrează în domeniul construcțiilor. În timpul unei pauze de muncă și-a încântat prietenii cu o melodie interpretată la voce și chitară, în care și-a exprimat dorul, nostalgia și dorința de a se întoarce cândva definitiv pe plaiurile natale.

Un coleg a filmat momentul și Georgel a publicat videoclipul pe Facebook. Imaginea muncitorului la lucru, departe de casă, precum și cuvintele cântecului compus și interpretat de tânărul moldovean, au ajuns la sufletele românilor și moldovenilor de pe Facebook, care l-au distribuit masiv. Mulți s-au regăsit probabil în tot ceea ce Georgel a reușit să transmită prin cântecul lui: „Dar eu mai cred, încă mai cred, speranța nu mă lasă / Știu că odată, într-o zi, voi reveni acasă… / Și că va fi un cer senin și drumurile bune / Iar frații mei un bun venit din suflet îmi vor spune.”

Pentru sonor dați click pe video de mai jos sau dați click pe acest link:

Gheorghe Gavrilița este originar din Republica Moldova, satul Mileștii Mici. A studiat muzica la Școala de Arte și a absolvit Colegiul de Medicină. „Pentru că salariile sunt foarte mici în țară, am decis să emigrez în străinătate, pentru un viitor mai bun și sunt de 3 ani în Irlanda”, ne-a mărturisit.

În timpul pandemiei, când de lucru era mai puțin și trebuia să petreacă timp îndelungat în casă, Georgel a decis să învețe să cânte la chitară. „Timp de o lună de zile am stat câte 5-6 ore pe zi și am studiat chitara ca într-un final, într-un timp relativ scurt, să mă descurc și să interpretez melodii la acest instrument.”

Într-o zi colegii l-au rugat să ia chitara cu el, la muncă și în timpul pauzei de masă să le cânte. „Într-un final această piesă a ajuns la inima lor, dar și la cea a tuturor persoanelor care au urmărit acest video, în special a celor din diaspora, care duc dorul de casă, familie și de plaiul natal.”

„Sper și eu să ne putem întoarce cândva în țară, unde să avem locuri de muncă bine plătite”, ne-a mai spus tânărul moldovean.