luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Viorica Dăncilă a cerut AEP să extindă termenul de înscriere a românilor din diaspora la vot

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 5 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , , , ,

Prezent joi, 5 septembrie 2019, la sesiunea de deschidere a Forumului Românilor de Pretutindeni, premierul Viorica Dăncilă a declarat că a cerut Autorității Electorale Permanente să extindă data limită de înscriere pentru românii din străinătate în Registrul Electoral, dând astfel posibilitate la cât mai mulți români din diaspora să voteze prin corespondență.

„Am cerut Autorității Electorale Permanente sa extindă termenul pentru înscrierea românilor din străinătate în Registrul Electoral, astfel încât să crească numărul cetățenilor care pot vota prin corespondență”, a spus Dăncilă.

- Continuarea după publicitate -

Președintele AEP, Constantin Mitulețu-Buică a precizat miercuri, 4 septembrie 2019, că există posibilitatea ca termenul de înscriere să fie prelungit cu patru zile, de la 11 septembrie 2019, la 15 septembrie 2019.

Conform AEP, până la ora 13:00 din ziua de miercuri s-au înscris în Registrul Electoral 20.040 de români din străinătate care doresc să voteze prin corespondență la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în luna noiembrie a acestui an. Un număr de 19.430 de alegători din diaspora în schimb și-au exprimat dorința de a se deplasa la secția de votare pentru a alege președintele țării.

- Continuarea după publicitate -