joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Viorica, găsită moartă în Belgia. Era într-un canal, cu mâinile și picioarele legate

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Știri - luni, 14 august 2023 Etichete: , , , , , ,

O comunitate întreagă este în stare de șoc, iar o familie de români cu origini moldovenești trece prin momente dramatice în Belgia. Viorica Petreanu, în vârstă de 35 de ani și mama unui băiețel de 6 ani, a fost găsită moartă la trei zile după ce dispăruse.

Femeia a fost dată dispărută joi, 10 august, de către soțul ei, iar autoritățile belgiene au lansat imediat un apel public pentru a-i găsi. Fotografia și descrierea Vioricăi au fost distribuite de poliție:

„Joi, 10 august 2023, în jurul orei 7:00, Viorica Petreanu și-a părăsit locuința din Jozef Huysmanslaan, Beersel, pentru a merge la brutărie. De atunci, nu a mai fost văzută. Viorica are 1,70 m înălțime, constituție normală, păr lung și negru și ochi negri. Detalii despre vestimentația ei la momentul dispariției nu sunt disponibile,” se menționa în anunțul oficial.

Viorica Petrean

Duminică seara, într-un mesaj pe Facebook, Poliția Federală Belgiană a confirmat descoperirea tragica: „Trupul neînsuflețit al Vioricăi Petreanu, dispărută la Beersel pe 10/08/2023, a fost găsit. Mulțumim pentru colaborare”.

Administrația unui grup de Facebook denumit „Grup de Urgență Belgia” cu aproape 12.000 de membri, a transmis într-o postare:

„Din păcate veștile sunt foarte triste. Viorica a fost găsită fără suflare. Lăsăm poliția să continue ancheta. Condoleanțe familiei îndurerate. Este un șoc pentru întreaga comunitate.

Comentariile de pe rețelele sociale indică faptul că Viorica ar fi fost găsită într-un canal, legată la mâini și picioare, nu departe de locuința ei. Familia se întorsese recent dintr-o vacanță în Moldova și, a doua zi, dimineața, Viorica plecase să cumpere croissante pentru micul dejun.

Ancheta este în curs de desfășurare și se speră ca detaliile oribile ale acestui caz să fie lămurite cât mai curând. Întreaga comunitate rămâne în stare de șoc și doliu, în timp ce așteaptă răspunsuri.