luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Visul unei românce din Franța s-a îndeplinit în plină criză generată de pandemia de COVID-19: „Mi-am deschis propria afacere”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 25 februarie 2021 Etichete: , , , , , , , , , ,

Ana Dragomir, o româncă stabilită de mulți ani în Franța, fostă asistentă de farmacie, și-a deschis numai cu câteva luni în urmă o cofetărie în localitatea La Londe, din Normandia, sfidând criza generată de pandemia de coronavirus. Conaționala noastră a înființat cofetăria Les Gourmandises d’Ana, în strada Frêté nr. 65.

De la farmacie la cofetărie nu este decât un pas

- Continuarea după publicitate -

Ana Dragomir are 38 de ani, este mama a trei copii și trăiește în Franța din 2004. Ea a declarat pentru publicația Le Jurnal d’Elbeuf că a fost întotdeauna pasionată de cofetărie și patiserie, deși are o calificare ca asistent de farmacie. În luna noiembrie a anului trecut și-a îndeplinit visul și a deschis propria cofetărie, fără să se lase demoralizată de criza economică și sanitară cauzată de virusul SARS-CoV-2.

„Este cam aceeași muncă pe care o făceam în farmacie” – a spus Ana surâzătoare – și înainte pregăteam creme și diferite unguente. Există o strânsă legătură între farmacie și cofetărie, aceasta este chimia! Cofetăria este și chimie pe de o parte.”

Un proiect mult dorit și mult visat de femeia româncă

- Continuarea după publicitate -

„Am fost întotdeauna pasionată de patiserie-cofetărie”, a mărturisit ea. „După nașterea celui de-al treilea copil am profitat de concediul pentru creșterea lui și în octombrie 2020 am obținut Certificatul de Aptitudine Profesională (CAP) în patiserie. Mi-am deschis micro-afacerea acum trei luni, este totul nou, recent.”

Despre cât de dificil este dă-ți deschizi propria afacere în aceste timpuri, Ana Dragomir a spus: „Este ușor dacă ai ambiție și vrei neapărat să-ți atingi obiectivul.” Un vis devenit realitate, o româncă determinată, curajoasă și ambițioasă, care a demonstrat că oriunde ai fi în lume poți să o iei oricând de la capăt.

Produsele româncei pot fi vizionate pe pagina de Facebook Les Gourmandises d’Ana.

Les Gourmandises d’Ana. Foto: pagina Facebook