marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Wizz Air anulează zborurile din România spre și dinspre mai multe locații europene în contextul epidemiei de coronavirus

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - miercuri, 11 martie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Compania Wizz Air își informează pasagerii printr-un comunicat de presă transmis redacției noastre că, în contextul epidemiei de coronavirus, autoritățile române au întreprins următoarele acțiuni pentru sănătate și siguranță și pentru a minimiza răspândirea virusului.

„Începând cu 11 martie 2020, autoritățile române au pus în aplicare măsuri menite să limiteze epidemia de Coronavirus. Aceste măsuri vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Pasagerii care călătoresc din zone cu expunere la risc ridicat (zona roșie) vor intra în carantină de 14 zile în centre speciale atunci când ajung în România. Acest lucru se aplică pasagerilor care călătoresc din toată Italia, provincia Hubei din Republica Chineză și anumite zone din Coreea de Sud. De asemenea, toți pasagerii care sosesc din alte zone din China, Coreea de Sud, întregul Iran și districtul Heinsberg din Renania de Nord – Westfalia (zone galbene) vor fi informați cu privire la decizia autorităților referitoare la carantina la domiciliu de 14 zile impusă. Vedeți aici toate zonele.

Pentru a ajuta la limitarea epidemiei, Wizz Air anulează zborurile din Memmingen / Munchen West, Dortmund, Basel-Mulhouse-Freiburg, Nürnberg, Karlsruhe / Baden-Baden, Frankfurt Hahn către București, Cluj-Napoca, Timișoara, doar de astăzi, 11 martie 2020. Excepție fac zborurile din Frankfurt Hahn și Dortmund spre Timișoara. Zborurile pe ruta Madrid – București nu au fost anulate”, transmite compania aeriană.

Pasagerii cu rezervări afectate de această modificare și care și-au efectuat rezervările direct pe wizzair.com sau în aplicația de mobil a companiei aeriene vor fi informați automat prin e-mail și vor putea să aleagă între  reprogramarea gratuită, rambursarea completă sau rambursarea a 120% din tariful inițial sub formă de credit WIZZ. Pasagerii pot alege între opțiunile de mai sus accesând linkul din e-mail și selectând cu ușurință cea mai bună opțiune prin intermediul platformei noastre de programare individuală. Pasagerii care și-au făcut rezervările prin intermediul agențiilor de turism – inclusiv agențiile de turism online – ar trebui să ia legătura cu compania de unde și-au achiziționat biletele.

Totodată, se mai arată în comunicat, toți pasagerii care sosesc din alte zone din China, Franța, Germania, Coreea de Sud, Spania și Iranul întreg (zone galbene) vor fi informați cu privire la decizia autorităților referitoare la carantina de 14 zile impusă de autorități. Vedeți imaginea de mai jos.

„Wizz Air le recomandă pasagerilor să contacteze autoritățile responsabile pentru detalii precise și pentru a li se confirma eligibilitatea și condițiile de călătorie. Totodată, pasagerii sunt rugați să ia în considerare schimbarea zborurilor către destinații alternative sau anularea acestora, dacă este necesar. Wizz Air le reamintește tuturor pasagerilor că sunt responsabili de a fi sunt conștienți de condițiile de călătorie legate de țara de sosire înainte de călătorie”, mai transmite conducerea companiei.

Despre Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, oferă mai mult de 700 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 155 de destinaţii din 45 de ţări. O echipă de peste 5.000 de profesionişti în aviaţie asigură servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 40 de milioane de pasageri în 2019. WIZZ operează o flotă de 121 de aeronave Airbus. Aeronavele A320 sunt echipate cu 180 de locuri, A321 cu 230 de locuri și aeronavele A321neo cu 239 de locuri. Wizz Air are una dintre cele mai tinere flote aeriene din lume, potrivit celor mai recente cifre ale CH-AVIATION.  Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA) și a Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Compania a fost numită recent una dintre cele mai sigure zece companii aeriene din lume de către airlineratings.com, singura agenție mondială de siguranță și rating de produse, iar în 2019 – „Compania aeriană a anului” de către Air Transport Awards, singurele premii internaționale care îi recunosc pe cei mai remarcabili performeri din industria aerospațială din cele mai importante categorii.

DISTRIBUIE