duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Wizz Air va zbura și de la Bacău începând din luna octombrie. Bilete începând de la 89 de lei pentru 12 rute noi

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Informații utile Știri - marți, 16 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Compania aeriană low-cost Wizz Air va aloca, începând cu 29 octombrie 2020, două aeronave Airbus A320 pe aeroportul din Bacău, unde va fi cea de-a 31-a bază, şi va lansa din acest loc 12 rute noi către şase ţări, informează un comunicat al companiei aeriene, sosit pe adresa redacției noastre.

„Aceasta este a şaptea bază a companiei din România şi a doua în regiunea istorică a Moldovei din România, după cea de la Iaşi. Biletele pentru toate rutele noi pot fi deja rezervate pe wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene cu preţuri începând de la 89 lei”, se menţionează în comunicat.

Cele două aeronave Airbus A320 vor susţine operaţiunile a 12 noi rute către:

  • Torino, Veneţia Treviso, Bologna, Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Catania (Italia);
  • Larnaca (Cipru);
  • Londra Luton, Liverpool (Marea Britanie);
  • Memmingen/Munchen Vest (Germania);
  • Billund (Danemarca);
  • Bruxelles Charleroi (Belgia).

Potrivit companiei, noua bază din Bacău va crea peste 70 de noi locuri de muncă directe în cadrul companiei şi multe alte locuri de muncă în industriile asociate. Wizz Air va începe să recruteze candidați tineri și ambițioși pentru noua sa bază. Zilele de recrutare a echipajului da cabină sunt afișate aici.

Reţeaua extinsă de 37 de rute Wizz Air către regiunea Moldovei din România – inclusiv 18 rute către Iaşi şi 7 rute către Suceava – va sprijini turismul local, va aduce mai mult capital în regiune şi va conecta Bacăul cu destinaţii noi şi interesante.

Wizz Air este o companie aeriană cu rating de investiţii cu risc scăzut, cu o flotă cu o vârstă medie de 5,4 ani, compusă din cele mai eficiente şi sustenabile aeronave din prezent, gamele Airbus A320 şi Airbus A320neo. Emisiile de dioxid de carbon ale Wizz Air au fost cele mai scăzute în rândul companiilor aeriene europene din FY2019 (57,2 gr/km/pasager). Wizz Air are cea mai mare comandă de avioane din familia de ultimă generaţie Airbus A320neo, care va permite companiei aeriene să îşi reducă în continuare amprenta de mediu cu 30% pentru fiecare pasager până în 2030.

Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est operează o flotă de 121 de aeronave Airbus A320 şi A321, fiind preferată de peste 40 de milioane de pasageri până la 31 martie 2020. Wizz Air este listată la London Stock Exchange.