luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Zece români, pirați ai șoselelor, arestați în Franța. Furau din camioane aflate în mers

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 15 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Zece români au fost arestați în Franța pe data de 6 noiembrie, după o anchetă a autorităților din această țară care a scos la iveală mai multe infracțiuni de furt și piraterie comise de aceștia în întreaga Europă. Banda de români, care prăda camioane în mers, a reușit să fure marfă în valoare de peste 3,5 milioane de euro, scrie Le Parisien.

„Pirații străzilor” sau „acrobații” i-au denumit polițiștii francezi pe românii capabili să spargă din mers ușa din spate a autovehiculelor care transportau diverse bunuri, să intre în interiorul camioanelor și să arunce cutiile cu marfă care apoi erau recuperate de ceilalți complici. Șoferii camioanelor observau lipsa mărfii la destinație, când infractorii erau deja mult prea departe pentru a mai fi identificați.

- Continuarea după publicitate -

Românii arestați sunt suspectați că au comis mai mult de douăzeci de astfel de furturi în toată Franța. Țintele preferate erau camioanele încărcate cu produse cosmetice, tutun sau echipament informatic. În total, daunele sunt estimate la peste 3,5 milioane de euro, din care s-a reușit recuperarea a 420.000 de euro, iar 5 autovehicule au fost confiscate infractorilor.

Cei 420.000 de euro recuperați reprezintă valoarea furtului dintr-o singură noapte.

Polițiștii francezi în colaborare cu Interpolul au constatat de asemenea că banda de români a făcut ravagii și în Spania, Germania, Marea Britanie și în toată Europa de Nord, de fiecare dată folosind același mod de operare.

- Continuarea după publicitate -

Cei 10 infractori români, rezidenți la Saran (Loiret), au fost arestați și duși la închisoare, menționează sursa citată.