vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Zeci de români din Germania înghesuiți la o slujbă în biserică fără măști și fără să respecte distanța minimă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 23 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Poliția din Essen, un oraș german din Renania de Nord-Westfalia, a întrerupt în seara zilei de joi, 21 ianuarie 2021, o slujbă religioasă organizată cu aproape 100 de participanți, într-o biserică de pe strada Altenessener, în ciuda restricțiilor anti-COVID în vigoare. Majoritatea credincioșilor prezenți la slujbă erau cetățeni români, informează Poliția germană.

„Poliția a fost anunțată în jurul orei 19:47, prin intermediul unui apel telefonic, cu privire la intrarea în biserică a unui număr ridicat de persoane. Polițiștii din Essen au ajuns la fața locului la scurt timp și au constatat că în biserică se aflau 88 de adulți și 10 copii. Niciuna dintre persoanele prezente nu purta masca de protecție obligatorie și nu păstra distanța minimă necesară. De asemenea, nu exista nici măcar o listă de participanți înregistrată pentru monitorizarea ulterioară a contactelor”, se arată în comunicatul poliției.

- Continuarea după publicitate -

Datorită încălcărilor flagrante ale prevederilor Ordonanței care reglementează măsurile de protecție împotriva coronavirusului, serviciul religios a fost suspendat imediat. Aproape 100 de participanți au fost conduși afară din biserică și au fost legitimați.

„Majoritatea celor prezenți sunt cetățeni români care locuiesc în Gelsenkirchen”, mai scriu polițiștii germani în comunicatul de presă.

A fost redactat un raport cu privire la abaterile celor prezenți la eveniment, fiind sesizată și administrația orașului Essen, în calitate de autoritate responsabilă cu aplicarea de sancțiuni.

- Continuarea după publicitate -

Conform Google Maps, la acea adresă se află o biserică evanghelică.