marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Zelensky live în Parlamentul României: „Mulțumesc poporului român pentru ajutorul dat refugiaților”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - luni, 4 aprilie 2022 Etichete: , , , , ,

Președintele Ucrainei – Volodimir Zelenski s-a adresat, luni după-amiază, Parlamentului României. „Ucraina nu este ultima țintă a ocupanților ruși. Rușii vor să ajungă la Odesa, iar de la Odesa e un pas până în Moldova. Este fundamental să apărăm și independența Moldovei. Iar asta înseamnă securitatea în întreaga regiune”, a spus liderul de la Kiev. Mesajul preşedintelui ucrainean a fost transmis prin videoconferinţă, fiind asigurată traducere simultană. La ședința Parlamentului au participat premierul Nicolae Ciucă și membrii Guvernului, informează Hotnews.

Volodimir Zelenski a prezentat imagini cu ororile din Ucraina – cadavre împrăștiate pe străzi, gropi comune, oameni cu mâinile legate la spate.

„Autoturismele au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși, și nu avem încă toate detaliile torturii. Avem toate informațiile că numărul de victime e mult mai mare decât cel estimat până acum. De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina. Articolul descrie procedura clară pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor.

Ei doresc de-ucrainificarea și dez-europenizarea Ucrainei. Articolul din Ria Novosti mai arată că populația trebuie omorâtă. Toate acestea apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei, unde nimic nu trece de cenzură. Rușii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei. Ei ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei ce au făcut la Bucea. Au fost uciși învățători și profesori, toți cei care aveau drapelul sau stema Ucrainei în casele lor”, a spus Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

„Stimați români, împreună trebuie să oprim acești oameni care doresc genocid în Europa. Fiecare trebuie să înțeleagă: Ucraina nu este singura țintă. De la Odesa mai este un pas până în Moldova. Este o țintă pentru Rusia. Este important să apărăm independența Moldovei. Se decide securitatea Mării Negre. Opriți tranzitul mărfurilor spre și din Rusia. Este nevoie să impunem alte sancțiuni. Trebuie să susținem Ucraina. Acum se va decide dacă va câștiga tirania.

În 1989 a murit Nicolae Ceaușescu, după mulți ani în care a fost clar că era inadecvat, că soția sa și Securitatea duceau România în izolare. Acel regim se baza doar pe represiune, nimic nu era sfânt. Poporul român s-a ridicat și a dărâmat acel regim. La fel nu pot fi convinși de nimic acum cei care dau ordine de război în Rusia. Acești oameni inadecvați au pierdut orice legătură cu realitatea. Al doilea motiv pentru care Rusia face apel la genocid și nu ascunde acest lucru: ei sunt convinși că liderii europeni nu vor putea să îi oprească, pentru că europenii nu își vor apăra valorile.

Sunt convins că România va susține sancțiunile și firmele vor participa la refacerea unor orașe distruse de Rusia. Avem nevoie de susținere pentru a reface viața în Ucraina. Mulțumesc poporului român pentru ajutorul refugiaților”, a mai spus președintele Ucrainei.

În video de mai jos, de la minutul 13.00:

DISTRIBUIE