luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Zi neagră în Spania: 4 români au murit în 2 accidente rutiere, alți 2 români grav răniți

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 4 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Zi tragică astăzi, 4 decembrie 2019, în comunitatea română din Spania, unde au avut loc două accidente rutiere în urma cărora și-au pierdut viața patru cetățeni români și un cetățean francez, iar alte patru persoane au fost rănite.

Familie de români implicată într-un accident dramatic pe șoseaua CV-13 din comunitatea autonomă Valenciană

Potrivit ziarului spaniol El Pais, primul accident a avut loc în jurul orei 7:00 de miercuri dimineața pe șoseaua CV-13, pe raza localității Vilanova d’Alcolea, în dreptul aeroportului Castellón din provincia autonomă Valenciană. Tragedia s-a produs după ce două autoturisme s-au ciocnit frontal și în urma impactului trei bărbați au decedat, iar alte două persoane au suferit răni grave.

- Continuarea după publicitate -

Echipa de descarcerare încercând să extragă victimele dintr-un autoturism implicat în accident. Foto: ABC.es

Într-unul dintre autovehiculele implicate în tragicul accident și care circula în direcția Cabanes se aflau patru persoane de cetățenie română, aparent din aceeași familie: un bărbat de 24 de ani și trei bărbați în vârstă de 22, 42 și 48 de ani. Tânărul de 22 de ani și bărbatul de 48 de ani au decedat din cauza rănilor provocate de impactul dintre cele două autovehicule, în timp ce tânărul de 24 de ani și celălalt bărbat, în vârstă de 43 de ani, au fost transportați în stare foarte gravă la spitalul din Castellón.

În cealaltă mașină implicată în accident se afla un bărbat de naționalitate franceză în vârstă de 44 de ani, care a murit și el la locul accidentului. A fost necesară intervenția a două echipe de descarcerare pentru a extrage victimele din cele două mașini, mai precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Doi români morți într-un alt accident produs în provincia Badajoz din comunitatea autonomă ‎Estremadura

Cea de-a doua tragedie a avut loc tot miercuri, în jurul orei 14:15, în apropierea localității Don Benito din provincia Badajoz, pe șoseau EX-105 care leagă localitățile La Paz și Mengabril, unde alte două autoturisme s-au lovit frontal. Într-una dintre mașini se aflau trei persoane, dintre care doi tineri români care au decedat pe loc. Celălalt bărbat care se afla în mașină cu ei, precum și șoferul celuilalt autoturism, au suferit răni grave și au fost transportați de urgenșță la spital, scrie ziarul La Vanguardia.

Conaționalii noștri decedați în urma acestui accident rutier erau rezidenți în localitatea Don Benito, au declarat pentru EFE surse din poliția locală.