vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Ziua mamei în România. Un număr de 70 de ţări îşi omagiază mamele astăzi, 3 mai 2020

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Evenimente Prima pagină - duminică, 3 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Sărbătorirea unei Zile a mamei a fost instituită în România în anul 2009, prin Legea nr. 319/2009, aceasta urmând a fi marcată în fiecare an, în prima duminică a lunii mai. În acest an Ziua Mamei cade azi, duminică 3 mai. Potrivit aceluiaşi act normativ, este sărbătorită, în ţara noastră, şi Ziua tatălui, în cea de-a doua duminică a lunii mai, respectiv la 10 mai anul acesta.

Prin sărbătorirea Zilei mamei la nivel naţional, este subliniată importanţa acesteia în viaţa de familie şi în universul copilului, România aliniindu-se astfel statelor care marchează distinct această zi.

- Continuarea după publicitate -

Ziua mamei este sărbătorită în numeroase ţări de pe mapamond, dar la date diferite, cele mai multe state marcând-o în cea de-a doua duminică a lunii mai.

Printre acestea se numără: Australia, Africa de Sud, Austria, Belgia, Bulgaria, Brazilia, Canada, China, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Elveţia, Turcia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, notează site-ul mothersdaycelebration.com. De asemenea, în alte state Ziua mamei este celebrată la 8 martie, de Ziua internaţională a femeii, sau la 21 martie, în prima zi de primăvară.

Până la adoptarea actului normativ privind instituirea celor două zile, în anul 2009, România făcea parte dintre puţinele state ale lumii, care, în lipsa unei Zile a mamei, a marcat doar Ziua femeii – 8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificaţii.

- Continuarea după publicitate -

Patru români plecați la muncă în străinătate, dispăruți fără urmă