joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


Adoptat de mic în străinătate un tânăr născut în România își caută mama biologică: „Se numește Emilia”

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - marți, 10 noiembrie 2020

ACTUALIZARE 11 NOIEMBRIE 2020:

În urmă cu câteva minute, pe aceeași pagină Facebook a fost publicat un mesaj din partea mamei lui Viorel care anunța nu numai că acesta a găsit-o, dar că și ea îl căuta încă de anul trecut.

„Eu sunt DASCĂLU EMILIA, din localitatea Braniștea județul Galați. MULȚUMESC din suflet tuturor oamenilor de aici pentru ajutorul și susținerea acordată copilului meu adoptat să mă găsească”, a transmis mama biologică a tânărului care astăzi are 30 de ani.

Mai multe detalii în articolul: Tânărul adoptat în străinătate care își căuta mama biologică a găsit-o. Și ea îl căuta pe el de anul trecut.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un tânăr născut în România în urmă cu 30 de ani, și adoptat de mic în Statele Unite ale Americii, a lansat un anunț pe pagina Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României  prin care mărturisește că e dornic să-și cunoască mama care i-a dat viață: „Sunt în căutarea mamei mele biologice, se numește Emilia și are 64 de ani”, a precizat Miorel Mihalache Dascula (Dascălu).

Împreună cu el, de aceeași părinți din SUA a mai fost adoptată și o fetiță, pe nume Liliana Macovei, care și-a găsit între timp familia în care s-a născut. „Am o soră adoptată, de asemenea din România și în doar câteva minute a reușit să își găsească rudele prin intermediul acestei minunate comunități”, spune Miorel care dorește acum să-și cunoască și el mama care l-a născut.

Redăm mai jos anunțul tânărului născut în România:

SALUTĂRI din Utah, SUA.
M-am născut în municipiul GALAȚI, la data de 8 iunie 1990. Numele meu a fost MIOREL MIHALACHE DASCULA, foarte probabil aceste nume nu sunt scrise corect în documentele mele de adopție și că ar putea fi VIOREL MIHALACHE DASCĂLU. Sunt în căutarea mamei mele biologice numită DASCULA / DASCĂLU EMILIA, în vârstă de 64 de ani. Mama este de origine din NEGREȘTI județul Vaslui, iar pe părinții ei îi cheama VASILE și CATINCA.
În perioada adopției mele, mama locuia în localitatea ȘENDRENI, județul GALAȚI și mai avea un băiat cu aproximativ patru ani mai mare ca mine. Am o soră adoptată, de asemenea din România și în doar câteva minute a reușit să își găsească rudele prin intermediul acestei minunate comunități
(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5290229871002848&id=1068806209811923).
Doresc foarte mult să-mi găsesc rudele și rădăcinile românești. Vă rog pe toți să DISTRIBUIȚI anunțul meu de aici cu speranța că va ajunge unde trebuie. MULȚUMESC!!!