joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Spania: Șofer român de camion circula pe contrasens pe autostradă și a refuzat să oprească la solicitarea polițiștilor

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 14 februarie 2022 Etichete: , , , , ,

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, de naționalitate română, a fost reținut pe 29 ianuarie în Ariza (Zaragoza – Spania) de către agenții Gărzii Civile Rutiere, pentru infracțiunea de conducere imprudentă și refuzul de a se supune testelor de depistare a alcoolemiei și substanțelor interzise. Acesta a circulat cu camionul său de 3,5 tone peste 20 de kilometri, pe contrasens, pe autostrada A-2, informează publicația Heraldo.

Avertizat de ceilalți participanți la trafic, operatorul de la 112 a transmis o notificare Centrului de Urgență (062) al Gărzii Civile din Soria (comunitatea autonomă Castilia și Leon), cu privire la primirea a peste 12 apeluri de avertizare, în legătură cu existența unui camion care circula pe contrasens.

Camionul rula în direcția Zaragoza pe benzile rezervate pentru direcția Madrid, încă de la kilometrul 173 al autostrăzii A-2, din dreptul localității Montuenga (Soria).

În consecință, patrulele Detașamentului de Securitate a Traficului și Cetățenilor din Arcos de Jalon (Soria) au fost alertate, în vederea localizării și opririi vehiculului respectiv. Patrulele l-au ajuns și l-au oprit la kilometrul 196,5 al autostrăzii, în dreptul localității Ariza (Zaragoza).

Inițial, șoferul român a refuzat să oprească vehiculul, apoi, odată coborât din cabina camionului, a refuzat să se supună etilotestului și testului pentru depistarea de substanțe interzise. După ce a dat o declarație, șoferul camionului a fost eliberat, cu obligația de a se prezenta personal în fața Autorității Judiciare, în momentul solicitării.