marți, 27 februarie 2024
Informația fără granițe


12 motive pentru a bea apă cu turmeric în fiecare dimineață

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Informații utile - vineri, 8 iulie 2022 Etichete: , , ,

Acest condiment de un portocaliu strălucitor, denumit turmeric sau curcuma, este folosit ca medicament în Asia de Sud-Est de mii de ani. Efectele sale curative sunt incredibile! Datorită substanțelor sale active, turmericul este un remediu natural excelent pentru numeroase afecțiuni.

Apa preparată cu turmeric este una dintre cele mai bune modalități de a profita la maxim de acest condiment. De asemenea, puteți adăuga zeamă de lămâie și praf de scorțișoară, pentru a spori valoarea antioxidanților acestui lichid extrem de benefic.

Ingrediente:

  • o cană de apă;
  • jumătate de linguriță cu turmeric pudră;
  • sucul unei jumătăți de lămâie de mărime medie;
  • un vârf de cuţit de scorţişoară pudră;
  • 1-2 linguriţe de miere naturală, după gust.

Mod de preparare:

Fierbeți apa, lăsați-o să se răcească puțin, apoi adăugați pudra de turmeric, de scorțișoară, sucul de lămâie şi mierea. Amestecați bine ingredientele, apoi beți lichidul rezultat cu înghiţituri mici, cât încă este cald. Beți înainte sau după micul dejun în fiecare zi, timp de maxim 2 săptămâni, după care faceți o pauză de o lună și apoi puteți relua procedura.

Beneficiile consumului apei cu turmeric

Curăță vasele de sânge

Substanța denumită curcumină, găsită în turmeric, curăță vasele de sânge și previne formarea cheagurilor de sânge.

Ameliorează simptomele artritei

Numeroase studii au arătat că substanța denumită curcumină este la fel de eficientă în tratarea artritei ca și celelalte medicamente antiinflamatoare.

Îmbunătățește digestia

De asemenea, turmericul este eficient pentru cei cu afecțiuni ale stomacului.

Vindecă rănile

Știați că turmericul este un antibiotic eficient și natural? Turmericul ajută organismul să elimine inflamația și să vindece leziunile, să amelioreze umflarea și durerea pricinuită de răni.

Are un efect pozitiv asupra pielii

Curcumina protejează pielea feței de riduri și curăță corpul din interior, făcând pielea mai curată și mai frumoasă.

Ajută la pierderea în greutate

Conform recomandărilor, turmericul este eficient în a elimina excesul de greutate – poate normaliza metabolismul și poate elimina toxinele dăunătoare din organism.

Normalizează tensiunea arterială

Consumul de apă cu turmeric scade tensiunea arterială, ceea ce este benefic pentru pacienții hipertensivi. Această apă de turmeric îmbunătățește și circulația sângelui.

Îmbunătățește funcția tiroidiană

Turmericul este un ajutor excelent în tratamentul bolilor autoimune ale glandei tiroide, cum ar fi boala Graves și boala Hashimoto.

Ameliorează durerile

Inflamația cronică este cauza principală a diferitelor boli, astfel încât acest condiment luptă eficient împotriva inflamațiilor și ameliorează orice durere din organism.

Stimulează activitatea creierului

Turmericul este o sursă bogată de antioxidanți care protejează celulele creierului de leziuni și neutralizează radicalii liberi.

Protejează ficatul

Acest condiment protejează împotriva bolilor hepatice și chiar restabilește celulele deteriorate din acest organ intern. Apa cu turmeric stimulează și îmbunătățește activitatea vezicii biliare.

Previne apariția cancerului

Oamenii de știință susțin că celulele canceroase apar doar într-un mediu acid. Iar turmericul alcalinizează în mod eficient organismul, fiind astfel un excelent gardian împotriva acestei boli.

Contraindicațiile consumului de apă cu turmeric

Femeile gravide. Puteți mânca feluri de mâncare cu acest condiment. Nu ar trebui să consumați turmeric în doze medicinale, deoarece acest lucru poate provoca contracții uterine.

Persoanele cu probleme ale vezicii biliare. Turmericul vă poate agrava starea, mai ales dacă aveți calculi biliari sau un canal biliar blocat.

Persoanele care se pregătesc de operații chirurgicale. Turmericul reduce coagularea sângelui, deci există riscul de sângerare.

Bolnavii de diabet. În acest caz, condimentul poate scădea în mod inutil nivelul zahărului din sânge.

Persoanele care plănuiesc să aibă un copil sau sunt tratați pentru infertilitate. Turmericul reduce nivelul de testosteron și, implicit, activitatea spermatozoizilor.

Persoanele cu deficit de fier în organism. Turmericul poate afecta absorbția acestui oligoelement din alimente. În primul rând, trebuie să învingeți anemia și abia apoi să încercați proprietățile benefice ale turmericului.

În majoritatea studiilor care au dovedit beneficiile condimentului, voluntarii au consumat de la 200 mg până la 2 g de curcumină pe zi, iar acest lucru nu a făcut decât să le îmbunătățească sănătatea.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății), prin experții săi de la Comitetul pentru aditivi alimentari (JECFA), au emis un aviz științific privind reevaluarea curcuminei (E 100) ca aditiv alimentar.

Doza zilnică admisibilă nu poate depăși 3 mg la 1 kg de greutate corporală. Asta înseamnă că pentru o femeie care cântărește 60 kg, doza zilnică de curcumină nu poate depăși 180 miligrame, iar pentru un bărbat cu o greutate de 80 kg – 240 miligrame.

Deoarece curcumina reprezintă în medie doar 3% din greutatea pulberii de turmeric, femeia ipotetică menționată mai sus nu ar trebui să mănânce mai mult de 6 grame de turmeric pe zi, iar bărbatul 8 grame.