joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Medic român la vama Nădlac: Au intrat în țară cei cărora nu le mai merge cu furtul, prostituția și cerșitul prin străinătate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - sâmbătă, 21 martie 2020 Etichete: , , ,

Vlad Roșca este medic la Arad și a fost trimis să facă parte din echipa care controlează la frontiera României starea de sănătate a celor care intră în  țară. Cu un text publicat pe pagina lui de Facebook, medicul român ne povestește ce s-a întâmplat la vama Nădlac pe tura lui de asistență:

«Seara a început cu o liniște deplină… la frontiera Nădlac 2 erau doar lumini roșii-albastre.
Era liniștea dinaintea furtunii… inițial credeam că am scăpat de infern și zâmbeam satisfăcuți. Parcă ne spuneam în minte: noaptea aceasta va fi liniște.”
Pe la 3 și ceva, târziu în noapte… din depărtare se văd sute de faruri. Parcă un oraș luminos se apropia de noi. În cateva minute erau aliniați pe 4 coloane… erau kilometri de faruri. Știam de unde începe dar nu unde se termină.
A început haosul!
Echipa poliției de frontieră, jandarmeria, echipajele de poliție pregătite de escortă și noi toți medicii împreună cu asistenții ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continu și volumul mare de lucru era de așteptat.
După câteva minute însă am realizat că nu lupți aici doar cu epidemia de Covid-19 ci cu indolența, nesimțirea și lipsa de respect a celor ce au intrat în țară. O lipsă de respect față de noi și față de întreaga Românie.
Aroganța, superficialitatea… lipsa de educație și de rușine… toate au fost prezente. Nu a contat nimic… izolarea, carantina… riscul de a fi bolnavi și de a îmbolnăvi oameni… toate erau un preț mic în comparație cu dorința de a intra în țară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută ca ultima oportunitate si sansa. Infracționalitatea va crește semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta…. epidemia aceasta va deveni din problema principală… doar o problema asociată celor ce vor urma.
După o noapte de triaj, de frig, de stres…. am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină…. ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme… ei nu înțeleg că România nu mai e doar un loc, ci noi suntem România… cei ce tragem pentru țara asta.

P.s. nu vorbim de diaspora, nu vorbim de românii din străinătate care sunt exemplu de caracter și omenie.. ei nu au fost, ei nu vin, ei respectă… și noi îi respectăm! Vorbim aici de cei cărora nu le mai merge cu furturile, prostituția și cerșitul… despre asta vorbim și știți bine!»