duminică, 21 iulie 2024
Informația fără granițe


Spania: Româncă ucisă de soț în fața copiilor de 8 și 10 ani în Ajunul Anului Nou. Apoi bărbatul s-a sinucis

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 1 ianuarie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Un bărbat român din Spania, în vârstă de 38 de ani, și-a ucis soția în Ajunul Anului Nou apoi s-a sinucis, îngrozitoarele scene petrecându-se în fața celor doi copii ai lor, informează ziarul spaniol El Mundo. Din primele informații reiese că bărbatul avea deja un ordin de restricție pe numele său.

Potrivit sursei citate, tragedia s-a petrecut în jurul orei 17:00 de joi, 31 decembrie 2020, când vecinii au auzit țipete provenind din casa familiei de români situată pe calle Lisboa, nr. 5, din localitatea Torrejón de Ardos, în Comunitatea Autonomă Madrid. Un vecin a sunat apoi la ușă și unul dintre cei doi copii a deschis, iar în acel moment l-a văzut pe bărbatul român, Costinel Alin Clincea, agresându-și soția. Clincea s-a repezit însă spre ușă și a închis-o, împiedicându-l astfel pe vecin să intervină.

Poliția și personalul medical de pe ambulanță la locuința familiei de români. Foto: El Mundo

Vecinul n-a stat prea mult pe gânduri și a sunat la poliție, iar forțele de ordine s-au prezentat în scurt timp la fața locului, dar nu au reușit să intre în casa conaționalilor noștri sub nicio formă, motiv pentru care au solicitat intervenția pompierilor. Când au reușit, într-un final, să pătrundă în locuință, polițiștii i-au găsit pe amândoi soți fără viață, iar pe cei doi copii în stare de șoc.

Primele investigații arată că bărbatul român și-a înjunghiat soția, Ionela Tălălău (28 de ani), de circa 10-12 ori, apoi a decis să-și ia viața și el înjunghiindu-se singur de două ori în piept. Totul în prezența celor doi copii ai săi în vârstă de 8 și 10 ani. Minorii au fost preluați de serviciile sociale și asistați de psihologi specializați pentru a depăși această traumă, fiind dați apoi în grija nașilor lor, sub monitorizarea autorităților locale.

Ionela și Costinel. Foto: El Mundo

Conform celor relatate de anchetatori, Clincea a primit în trecut un ordin de restricție pentru a nu se mai apropia de soția lui și a fost denunțat de două ori de aceasta pentru abuz: o dată în 2014 și o dată în 2017.

Primăria din Torrejon de Ardoz a decis să țină astăzi un minut de reculegere în memoria conaționalei noastre, Ionela fiind rezidentă în acel oraș de circa 10 ani, mai precizează sursa citată.

Comemorarea conaționalei noastre la primăria din Torrejón de Ardoz. Foto: La Vanguardia

„În numele orașului Torrejón de Ardoz și al locuitorilor săi, vrem să o comemorăm pe Ionela, care lasă doi copii orfani în urma sa. Violența împotriva femeilor este, astăzi, una dintre cele mai răspândite încălcări ale drepturilor omului în lume, prin urmare este necesar să arătăm zero toleranță în această privință”, a spus primarul orașului, Ignacio Vázquez.