fbpx
sâmbătă, 13 aprilie 2024
Informația fără granițe


51 de cetățeni români din Italia au solicitat adeverință la AEP pentru a candida la alegerile locale

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - joi, 3 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează printr-un comunicat de presă remis redacției noastre că un număr de 51 de cetățeni români, rezidenți în Italia, au solicitat și au primit adeverințele necesare pentru a-și putea înscrie candidatura la alegerile locale din această țară, alegeri care vor avea loc în luna septembrie.

Cu ajutorul adeverințelor eliberate de AEP candidații români atestă faptul că, potrivit evidențelor autorităților române, nu au nicio interdicție în ceea ce privește exercitarea drepturilor electorale și nici nu se află sub incidența unei hotărâri judecătorești definitive prin care să fi fost condamnați la pierderea drepturilor electorale.

Din cei 51 de potențiali candidați români la alegerile locale din Italia, 34 sunt femei și 17 sunt bărbați.

Având în vedere că românii care au primit cetățenia italiană nu au avut nevoie de o astfel de adeverință, presupunem că numărul candidaților de origine română este în realitate mai mare.

Alegerile administrative locale au loc în Italia în același timp cu alegerile regionale și referendumul constituțional privind reducerea numărului de parlamentari. Alegerile se vor desfășura în 7 regiuni, iar numărul localităților ai căror locuitori vor fi chemați la urne este de 1.184.

Guvernul italian a decis ca alegerile administrative din 2020 să se desfășoare duminică, 20 septembrie, (de la ora 07.00 la 23.00) și luni, 21 septembrie, (de la 07.00 la 15.00) cu excepția Siciliei, unde votul va avea loc pe 4 și 5 octombrie și a regiunii Sardinia, unde urnele se vor deschide pe 25 și 26 octombrie.

DISTRIBUIE