vineri, 21 iunie 2024
Informația fără granițe


A încercat să intre în țară cu un autoturism ascuns în remorcă, șofer de TIR cercetat penal

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 26 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , , , ,

Un șofer român de TIR a ajuns să fie cercetat penal de către Poliția Română de Frontieră după ce în data de 22 decembrie 2019 a încercat să intre în țară cu un autoturism ascuns în remorca automarfarului. Automobilul, un Rover, model Mini One, se pare că era căutat de autoritățile din Marea Britanie de mai bine de o lună și nu avea numere de înmatriculare.

„La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș – I.T.P.F. Oradea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român B.C., în vârstă de 42 ani, conducând un ansamblu de vehicule format din cap-tractor marca Mercedes și semiremorcă marca Schmitz, ambele înmatriculate în România. În interiorul acestuia a fost descoperit un autoturism marca Rover, model Mini One, fără plăcuțe de înmatriculare”, transmit polițiștii de frontieră.

Autoturismul găsit ascuns în remorca TIR-ului. Foto: www.politiadefrontiera.ro

În urma verificărilor amănunțite asupra mașinii, agenții de la Poliția de Frontieră au descoperit că mijlocul de transport figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile britanice la data de 14 noiembrie 2019. Șoferul TIR-ului a declarat însă că a efectuat transportul la rugămintea unui prieten și că nu știa despre faptul că mașina se afla în atenția autorităților.

Autoturismul, în valoare de circa 2.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F Borș, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, mai transmite sursa citată.