joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


A încercat să introducă ilegal în Anglia o albaneză și pe fiul ei. Român condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 26 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un bărbat român a fost condamnat la 20 de luni de închisoare în Marea Britanie după ce a fost prins încercând să introducă în mod ilegal în această țară o tânără mamă albaneză și pe fiul acesteia. În urma unei percheziții, polițiștii britanici au găsit de asemenea asupra bărbatului suma de 1.000 de lire sterline.

Potrivit publicației The Sun, George Lupu și soția lui, Victoria-Elena Tudor, care sunt rezidenți în Londra, s-au prezentat anul trecut la bordul unei mașini SUV, Vauxhall Crossland, la intrarea în Canalul Mânecii din Coquelles, Franța. Pe bancheta din spate a mașinii se afla și fetița lor în vârstă de numai 1 an, iar cei doi români au declarat în fața polițiștilor de frontieră că au vizitat orașul Calais din Franța timp de o noapte pentru sărbători 1 an de la nașterea fiicei lor.

Tânăra albaneză ascunsă în portbagaj și fiul ei sub bancheta din spate. Credit: PA:Press Association

Polițiștii au controlat însă autovehiculul și au găsit ascuns un băiat sub bancheta din spate, iar în portbagaj, sub o pătură, se afla mama acestuia. Cei doi erau cetățeni de origine albaneză și nu aveau documentele necesare pentru a putea intra în Marea Britanie. În plus, în urma unei percheziții efectuate asupra bărbatului român, polițiștii de frontieră au găsit suma de 1.000 de lire sterline în buzunarul gecii sale.

George Lupu, condamnat la 20 de luni de închisoare în Marea Britanie pentru trafic de imigranți. Credit: PA:Press Association

George Lupu și Victoria-Elena Tudor au fost puși sub arest și trimiși în judecată pentru trafic ilegal de imigranți, iar zilele trecute Curtea Regală din Canterbury a emis sentințele. Lupu a fost condamnat la 20 de luni de închisoare cu executare, în timp ce soția lui a primit aceeași pedeapsă, dar cu suspendare.

Polițiștii britanici au definit această faptă ca fiind o „tentativă amatorială” de a introduce imigranți clandestini în Marea Britanie.