joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Accident aviatic în România, opt militari și-au pierdut viața. „8 români curajoși, 8 militari dedicați țării lor”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - joi, 3 martie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Miercuri, o aeronavă MiG 21 LanceR, din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura cu turnul de control. Au fost declanșate de urgență operațiunile de căutare-salvare. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat de urgență spre zona posibilului impact.

Ulterior, elicopterul IAR 330-Puma, care a plecat în misiune în jurul orei 20:21, a pierdut și el legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar în jurul orei 20:44.

Ambele s-au prăbușit. În urma accidentelor, au murit cele opt persoane aflate la bordul aeronavelor – pilotul de pe MiG-21 LanceR şi cei şapte militari aflaţi în elicopter.

MApN anunţă că toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice de miercuri seara – MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma – au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbuşirilor.

Ministerul Apărării Naționale din România a transmis următorul mesaj:

„Zbor lin către stele! Am pierdut, aseară, 8 români curajoși, 8 militari dedicați țării lor și misiunilor care le-au fost încredințate, 8 camarazi.
În toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional au fost organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru cei opt militari căzuți la datorie. Dumnezeu să-i odihnească!”