sâmbătă, 20 iulie 2024
Informația fără granițe


Accident feroviar în România: Două trenuri s-au ciocnit, cel puțin 11 persoane au fost transportate la spital

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 18 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Cel puțin 11 persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital cu elicopterul, iar alte 20 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, în urma unui accident feroviar care a avut loc miercuri, 18 decembrie 2019, în gara Ploiești triaj din județul Prahova. Accidentul s-a produs în urma ciocnirii dintre un tren marfar și unul de transport călători.

Imagine de la locul accidentului. Sursa foto: agerpres.ro

Potrivit IPJ Prahova citat de Agerpres, un tren marfar care transporta zahăr se pare că a depășit semnalul de oprire de pe linia ferată și s-a lovit cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București. Din primele informații reiese că în urma impactului 11 persoane au fost rănite și au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar alte 20 de persoane au fost evaluate la fața locului de personalul medical de pe ambulanțe.

Mai multe echipe de salvare, printre care 20 de ambulanţe, un elicopter, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN), dar şi echipaje SMURD şi autospeciale de stingere, au fost trimise în staţia CFR Ploieşti triaj.

Intervenția echipelor de salvare la locul accidentului. Sursa foto: agepres.ro

„Persoanele sunt conştiente. 10 au fost duse la spital cu ambulanţe, iar una cu politraumatisme a fost luată cu elicopterul SMURD şi va fi dusă la spital în Bucureşti. Traficul feroviar pe relaţia Ploieşti Sud-Bucureşti este blocat”, au transmis reprezentanţii ISU Prahova citați de MEDIAFAX.

„Mă uitam la serial, nu am fost foarte atent. Deodată s-a auzit o buşitură mare, un impact şi foarte mult praf înăuntru. Când ne-am uitat în spate ce s-a întâmplat, era vagonul buşit, pisat, aşa, şi multă lume ţipa, mulţi ieşiseră deja afară. N-am ştiut exact ce se întâmplă, dar într-un final, n-a fost foarte multă lume rănită, din ce am văzut, şi noroc că nu era trenul plin, că dacă era trenul plin, era foarte, foarte urât”, a povestit pentru sursa citată un tânăr care călătorea cu trenul personal.

„37 de persoane, din care 3 minori, refuză transportul la spital. Cele 37 de persoane au început deplasarea cu o garnitură către destinaţie”, a mai precizat ISU Prahova.

Circulaţia feroviară este închisă în ambele sensuri pe ruta Bucureşti – Ploieşti Sud.