joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Accident grav în Austria, un român a murit și alți doi au fost răniți. Șoferul era sub influența băuturilor alcoolice

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 17 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

Un șofer de naționalitate română, în vârstă de 27 de ani, a produs un tragic accident în Austria, pe drumul municipal B116, dinspre Bruck spre Kapfenberg, în seara zilei de duminică, 16 ianuarie, în urma căruia unul dintre cei pasagerii mașinii pe care o conducea, român și el, a murit pe loc. În mașină se mai afla un bărbat de 35 de ani care, împreună cu șoferul, a fost transportat la spital, informează Krone.at.

Era cu puțin înainte de miezul nopții când șoferul a virat la dreapta spre Arbeitergasse, din zona Mürzbogen. Aflat sub influența alcoolului, acesta a pierdut controlul volanului și mașina a părăsit șoseaua, a urcat o pantă în direcția drumului principal, apoi s-a răsturnat de mai multe ori, a lovit un copac de pe marginea drumului și, în cele din urmă, a revenit pe șosea. Bărbatul aflat pe bancheta din spate, în vârstă de 40 de ani, nu a mai putut fi salvat.

Rezident în districtul Bruck-Mürzzuschlag (Stiria), șoferul român a reușit să iasă singur din mașină. Se pare că el a suferit doar răni ușoare și după ce i s-a acordat primul-ajutor, a fost dus de personalul medical al Crucii Roșii la clinica Landeskrankenhaus (LKH) Hochsteiermark din Bruck. Etilotestul la care a fost supus a arătat că starea lui de ebrietate era moderată. Poliția i-a confiscat temporar permisul de conducere.

Pasagerul din dreapta șoferului, în vârstă de 35 de ani, a rămas încarcerat în vehiculul avariat. Doar serviciile de urgență din cadrul departamentului pompierilor din Kapfenberg-Stadt au reușit să-l elibereze pe bărbat dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Acesta a suferit răni grave și, după ce i-a fost acordat primul-ajutor, a fost transportat de urgență și internat la aceeași clinică, LKH Hochsteiermark din Bruck.

Din nefericire, ajutorul medical a sosit prea târziu pentru bărbatul care stătea în partea dreaptă a banchetei din spate. Era deja decedat când au sosit serviciile de urgență. Resuscitarea inițiată imediat de lucrătorii sanitari a eșuat. Acesta nu a rezistat rănilor grave suferite în urma accidentului. Medicul sosit de urgență la fața locului nu a putut face nimic altceva decât să-i confirme decesul.

Potrivit martorilor, pe lângă faptul că se afla sub influența alcoolului, șoferul circula cu o viteză mult peste limita de 30 km/h, recomandată de indicatoarele acelei zone a drumului municipal. Conform investigațiilor preliminare, se poate presupune că doar șoferul purta centura de siguranță. De asemenea, se pare că nici airbagurile mașinii avariate total nu au fost declanșate. Cercetările asupra circumstanțelor tragicului accident sunt în plină desfășurare.