joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Accident grav în Germania. O persoană a murit și alte două au fost rănite

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - marți, 22 februarie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Un șofer de camion de naționalitate română, în vârstă de 46 de ani, a fost grav rănit în urma unui accident petrecut marți, 22 februarie, pe autostrada B 16 care traversează sudul landului german Bavaria. Accidentul s-a produs în apropierea localității Manching (Pfaffenhofen). Au fost implicate trei vehicule grele, iar șoferul vinovat, un bărbat de naționalitate ucraineană, în vârstă de 55 de ani, a murit pe loc.

Era în jurul orei 5:20 dimineața, când șoferul unui camion înmatriculat în Ucraina își conducea vehiculul și remorca încărcată complet pe B 16, în direcția Neuburg. În dreptul aerodromului Manching, imediat după districtul Lindach, el a intrat mai întâi pe banda din dreapta, potrivit declarației unui șofer aflat în spatele său, apoi a virat brusc spre stânga.

În urma acestei manevre, ucraineanul a intrat pe banda din sens opus, unde camionul său cu remorcă a a acroșat semiremorca unui TIR ce circula din sens opus și apoi a intrat în coliziune frontală cu o basculantă care venea în spatele ei.

Întreaga parte stângă a semiremorcii TIR-ului românesc a fost ruptă în coliziune, iar încărcătura, formată în întregime din material izolant, a fost împrăștiată în cea mai mare parte pe carosabil.

În urma coliziunii, șoferului român i-au sărit în ochi cioburi de sticlă și a trebuit să fie dus cu elicopterul de salvare la o clinică specială din Regensburg. În vârstă de 41 de ani, șoferul grec al autobasculantei a fost blocat în cabina basculantei pe care o conducea.

Acesta a fost descarcerat de pompieri din cabina grav avariată și a fost transportat la spital cu răni grave, dar care nu îi pun viața în pericol. Șoferul care a provocat accidentul a murit chiar în cabina sa. Pasagerul său, în vârstă de 27 de ani, a fost rănit ușor în accident dar a fost dus și el la spital de serviciul de ambulanță.

Autostrada B 16 a trebuit să fie complet închisă în ambele direcții până la ora 13:00. Parchetul din Ingolstadt a comandat un expert pentru a clarifica cauza exactă a accidentului și a dispus o probă de sânge de la șoferul decedat. Toate cele trei camioane implicate în accident au trebuit să fie remorcate.

Pe lângă pompierii localităților apropiate, la locul accidentului au fost și lucrătorii THW de la Pfaffenhofen și THW din Freising, pentru a recupera vehiculele, a curăța locul accidentului și a dirija traficul. Daunele totale cauzate de acest accident cumplit au fost estimate la peste 200.000 EUR.