joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Accident în Germania, un șofer român de camion a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 21 martie 2022 Etichete: , , , , ,

Șoferul român al unui TIR frigorific încărcat cu carne, în vârstă de 42 de ani, a pierdut controlul volanului în dimineața zilei de luni, 21 martie, pe autostrada federală 476 (Münsterstraße) din Germania și s-a izbit de un copac aflat pe marginea drumului, informează Westfalen-Blatt.

Din fericire, șoferul, rezident în capitala districtului cu același nume, Düren (Renania de Nord-Westfalia), a suferit leziuni minore iar însoțitorul său a scăpat nevătămat.

Românul se afla în drum către orașul Sassenberg (districtul Warendorf) și a pierdut din motive încă inexplicabile controlul vehiculului său, la scurt timp după ieșirea spre Greffener Straße.

Doar un copac de pe marginea drumului a reușit să stopeze vehiculul scăpat de sub control. Acesta s-a rupt efectiv în două, o parte lovind o mașină parcată în apropiere care, la rândul său, a suferit daune majore.

Accident în Germania, un șofer român de camion a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac. Copacul s-a rupt efectiv în două, o parte din el lovind o mașină parcată în apropiere care, la rândul său, a suferit daune majore. Foto: Westfalen-Blatt

Deși cabina șoferului a fost grav avariată în urma impactului, șoferul a reușit să iasă din cabină, la fel ca și pasagerul său, cei doi suferind mai mult în plan emoțional, decât fizic.

Autostrada Münsterstraße pe direcția Sassenberg a trebuit să fie închisă ore bune traficului, pe direcția Sassenberg. Fluidele consumabile s-au scurs din camionul avariat, iar o mare parte din ele s-au împrăștiat pe jos.

Lucrările ample de salvare a camionului, a remorcii frigorifice din care carnea a fost transbordată în alt vehicul, curățarea carosabilului și îndepărtarea pericolului creat de copac au continuat în orele după-amiezii. Potrivit poliției, prejudiciul suferit se ridică la peste 100.000 de euro.