miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Accident între două avioane pe un aeroport din Marea Britanie. Unul dintre ele era parcat

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 29 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Serviciile de urgență au fost chemate în seara zilei de miercuri, 28 septembrie 2022, pe aeroportul londonez Heathrow, după ce în timpul unei manevre efectuate la sol, aeronava zborului Korean Air KE 908 a acroșat partea dorsală a unei aeronave Boeing, aparținând companiei Icelandair.

Cele două avioane comerciale de pasageri au suferit avarii minore, în timp ce pasagerii au scăpat teferi din acest incident care s-a petrecut cu câteva minute înainte de ora 20:00. Oficialii aeroportului Heathrow au confirmat faptul că accidentul a avut loc, dar au declarat că nu a fost o coliziune „completă”, informează publicația britanică Daily Star.

Imaginile înregistrate de pe aeroport au confirmat că a fost vorba de un Boeing 757-308 Icelandair care a fost „zgâriat” în partea din spate de un avion aparținând companiei Korean Air.

Un pasager al zborului Korean Air a declarat pentru Daily Star: „Mă uitam pe fereastră crezând că suntem îngrozitor de aproape de coada unui avion parcat Și apoi se părea că l-am zgâriat.

Coada avionului care era parcat. Foto: www.dailystar.co.uk

„Căpitanul nu ne-a spus prea multe, cu excepția faptului că ne întoarcem la poartă din cauza unei probleme tehnice. Dar ultima comunicare a fost acum aproximativ 45 de minute”.

„Echipajul tace. Ei îl așteaptă pe căpitan – nu există nicio șansă ca acest zbor să decoleze în seara asta”, a adăugat el.

Un videoclip postat de la fața locului de fostul jurnalist Steve Smith, a arătat aproximativ cinci vehicule de la serviciul de urgență la fața locului, dar acesta a confirmat că „nu este niciun incendiu”.

Zborul KE908 urma să decoleze la ora 19:35 spre Seul, Coreea, dar nu a părăsit aeroportul. Brigada de Pompieri din Londra a participat alături de Serviciul de Ambulanță din Londra la acest incident.

Un purtător de cuvânt al LAS (London Ambulance Service) a declarat: „Am fost chemați astăzi, la 20:06, pentru a afla informații despre un incident pe aeroportul Heathrow.

„Am trimis o serie de resurse la fața locului, inclusiv membri ai echipei noastre de răspuns la zonele periculoase (HART), un lider de echipă medicală și un ofițer responsabil pentru incident.

Intervenția echipelor de salvare la locul accidentului. Foto: Noah Sabbag/www.dailystar.co.uk

„Am fost la un centru de primire pentru pasageri, dar nimeni nu a avut nevoie de tratament și nici nu a trebuit să fie dus la spital”.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Heathrow a declarat: „Serviciile de urgență participă la un incident care implică două aeronave pe aerodrom. Nu au fost semnalate persoane rănite, dar serviciile de urgență sunt prezente pentru a se asigura că toți pasagerii și echipajul sunt în siguranță”.

De asemenea, nu a existat vreun impact al acestui incident asupra altor zboruri care au părăsit aeroportul.