joi, 13 iunie 2024
Informația fără granițe


Accident tragic în Germania: trei morți și trei răniți, printre care și un român

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 27 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Trei morți și tot atâția răniți în urma unui grav accident rutier care a avut loc în jurul orei 21:45 de duminică, 26 ianuarie 2020, în localitatea Syke de lângă Bremen unde o mașină a derapat și s-a izbit de un copac. Printre pasageri se afla și un bărbat român.

Potrivit nwm-tv.de, în accident a fost implicat numai un autoturism care era condus de un tânăr polonez în vârstă de 19 ai, iar alături de el se aflau cinci pasageri,  dintre care patru de cetățenie poloneză cu vârste de 33, 31, 30 și 32 de ani și un cetățean român de 31 de ani. Aceștia se pare că erau angajați ai unei firme de curățenie din Hanovra și se întorceau de la muncă la acea oră, îndreptându-se spre locuința lor din localitatea Okel.

Imagine de la locul accidentului. © Kai Moorschlatt (site-ul Weyhe NDS)

Din motive în curs de investigare încă, șoferul mașinii a pierdut controlul volanului în timp ce parcurgea Okeler Straße din Syke și viteza mare cu care circula a făcut ca autoturismul să se izbească puternic cu partea dreaptă de un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, șoferul și cei cinci pasageri au suferit răni foarte grave și au rămas blocați în intre fiarele mașinii, fiind nevoie de intervenția echipelor de descarcerare pentru a-i scoate de acolo.

Copacul de care s-a lovit mașina. © Kai Moorschlatt (site-ul Weyhe NDS)

Din păcate, trei dintre pasageri au decedat din cauza rănilor provocate de accident până la sosirea ajutoarelor, iar ceilalți trei, șoferul de 19 ani, un alt polonez de 32 de ani și conaționalul nostru de 31 de ani, au fost extrași dintre fiare și transportați în stare critică la spital. În ultimele ore starea lor de sănătate s-a mai îmbunătățit și nu se află în pericol de moarte, dar rănile suferite sunt foarte grave.

Imagine de la locul accidentului. © Kai Moorschlatt (site-ul Weyhe NDS)

Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a descoperi dinamica exactă a accidentului și pentru a atribui eventuale responsabilități șoferului mașinii.