joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


O actriță de origine română din Franța a câștigat Premiul César pentru cea mai bună tânără speranță feminină

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Cultură Din diaspora Evenimente Știri - luni, 28 februarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

La doar 22 de ani, Anamaria Vartolomei a câștigat Premiul César la categoria cea mai bună tânără speranță feminină. Anamaria a fost premiată pentru rolul principal din filmul „L’événement”, regizat de Audrey Diwan, devenind prima actiță de origine română care primeşte un Premiu César.

Un singur artist de origine română a mai câștigat un trofeu César în istorie, a specificat culturaladuba.ro. Este vorba despre regizorul Radu Mihăileanu, premiat în 2006 pentru scenariul filmului Va, vis et deviens.

Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc la celebra sală Olimpia din Paris.

Anamaria a susținut un discurs în lacrimi, mulțumind în mod special părinților și fratelui său. „Sper că sunteți mândri de mine”. De asemenea, a vorbit despre recunoștința profundă pe care o are față de regizoarea Audrey Diwan, care a avut încredere să îi acorde primul său rol major.

Anamaria Vartolomei s-a născut în 1999, în județul Bacău. Părinții ei au plecat în Franța pe când ea avea doar 2 anișori. Până la 6 ani, Anamaria a fost crescută de bunici, iar înainte de plecarea la școală, părinții deja integrați și cu o situație stabilă în Franța, au luat-o definitiv alături de ei.