miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Adoptat de mic în străinătate, un tânăr născut în România își caută părinții și frații: „Mi-aș dori să îi cunosc”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 8 aprilie 2022 Etichete: , , , , , ,

Mii de copii au fost adoptați din România în ultimii zeci de ani și mulți dintre ei, ajunși la maturitate, își caută familiile biologice pentru a înțelege care le sunt rădăcinile, de unde vin și cine sunt cu adevărat. Pagina Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României publică anunțurile lor și de cele mai multe ori cazurile sunt rezolvate.

Ultimul anunț publicat pe pagina respectivă este cel al unui tânăr din Norvegia, adoptat la vârsta de 3 anișori din România. Știe că se numea Lazăr Claudiu Zsolt și că s-a născut la Satu Mare, la 3 aprilie 1990. De asemenea, cunoaște numele părinților săi, Lazăr Alexandru Iosif și Lazăr Rodica.

Claudiu are acum 32 de ani și face un apel la toți cei care l-ar putea ajuta, chiar și cu o simplă distribuire a anunțului său. El dorește să-și reîntâlnească părinții și eventual frații sau surorile. Redăm mai jos anunțul său:

„Vă salut din Norvegia! Numele meu la naștere a fost Lazăr Claudiu Zsolt și sunt născut la 3 aprilie 1990, în Satu Mare, fiul lui Lazăr Alexandru Iosif și Lazăr Rodica. La vârsta de 3 ani am fost adoptat de o minunata familie din Norvegia. Aș dori să îmi cunosc familia biologică, dar mai ales mi-aș dori să îmi cunosc frații sau surorile dacă am. Vă rog frumos să distribuiți și anunțul meu deoarece mi-aș dori să îi cunosc. Dacă aveți informații vă rog să scrieți în privat paginii. Vă mulțumesc frumos pentru fiecare distribuire în parte.”

Cei care dețin informații sunt rugați să se adreseze administratorilor paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.