joi, 22 februarie 2024
Informația fără granițe


Adoptată de mică în străinătate își caută rudele din România: „Am fost găsită într-o gară, nu știu nimic despre familia în care m-am născut”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - miercuri, 9 martie 2022 Etichete: , , , ,

O tânără în vârstă de 30 de ani, născută în România și adoptată în Franța pe când era doar o copilă, își caută acum familia biologică despre care, din nefericire, nu știe nimic: am fost găsită de către Poliție în gara din Iași, la data de 1 august 1996, dusă la Casa de Copii și de acolo adoptată. Nu am nicio informație despre familia mea biologică, dar sper ca cineva să vadă vreo asemănare între mine și rudele mele și să îmi dea de veste”, a transmis tânăra prin intermediul paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.

Înainte de adopție se numea Vasilica Trașcă și s-a născut la data de 20 februarie 1992. La 1 august 1996 a fost găsită de polițiști în gara din Iași și a fost dusă la orfelinat. La momentul respectiv presa a publicat un articol despre cazul respectiv, dar nimeni nu s-a interesat de fetița găsită singură în gara unui mare oraș românesc. Nu știe nimic despre mama sa și nici despre ceilalți membri ai familiei sale biologice, dar ar dori tare mult să îi cunoască.

Redăm mai jos anunțul tinerei, iar cine o poate ajuta cu informații este rugat să se adreseze administratorilor paginii Facebook The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României:

„Salutări din Franța!
Numele meu trecut în acte înainte de adopție a fost VASILICA TRASCA și data de naștere 20.02.1992. În realitate nu îmi cunosc nici numele adevărat și nici data de naștere pentru că am fost găsită de către Poliție în gara din IAȘI în data de 01.08.1996. După o lună de zile am fost plasată la Casa de Copii «Primăverii» în 03. 09. 1996. Am aflat că atunci a fost publicat un articol într-un ziar dar nu s-a manifestat nimeni să mă caute. Tot ce sper acum este că această postare să fie DISTRIBUITĂ cât mai mult pentru că undeva în Romania sau în Europa o persoană să vadă o asemănare cu cei din familia mea sau să își amintească de abandonul meu și să imi dea o veste despre familia mea biologică. Doresc foarte mult să iau legătura cu ei. Dacă îi voi găsi voi face și un test ADN ca să fiu sigură că ei sunt. Știu că șansele par să fie mici căci nu am informații însă am credința că Dumnezeu face minuni prin oamenii minunați care urmăresc această pagină. Mulțumesc din inimă tuturor celor care se vor implica să mă ajute.
Orice informație aveți vă rog să lăsați un mesaj privat acestei pagini.”