joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Aeroportul București: pasagerii care sosesc în țară vor completa online chestionarul epidemiologic

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - vineri, 19 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Pasagerii care intră în ţară prin fluxul de sosiri al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti au la dispoziţie, începând de vineri, 19 iunie, un chestionar online pentru completarea electronică a declaraţiei epidemiologice, a anunţat Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Măsura este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemia de COVID-19, menționează sursa citată.

„Pasagerii pot completa, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun. Pentru eficientizarea fluxului pasagerilor, transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face oricând, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, se menţionează în comunicat.

Ministerul Transporturilor precizează că, prin folosirea aplicaţiei, se reduce timpul de aşteptare pe fluxul de sosiri al aeroportului şi, astfel, se fluidizează traficul pasagerilor care sosesc din străinătate. Totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2.

„Utilizarea formularului web mai are ca beneficii şi verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum şi protejarea cetăţenilor şi a personalului din aeroport. Platforma chestionar.stsisp.ro a fost creată de specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale împreună cu echipa de IT a organizaţiei non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor”, se precizează în comunicat.

Ministerul Transporturilor menţionează că aplicaţia este disponibilă momentan doar la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi poate fi accesată de pe site-ul bucharestairports.ro.

Foto: Bucharest Airports

APLICAȚIE PENTRU FLUIDIZAREA TRAFICULUI AERIAN DE CĂLĂTORI 🔵Pasagerii care intră în țară prin fluxul de sosiri al…

Gepostet von Bucharest Airports am Freitag, 19. Juni 2020